fredag, september 03, 2010

Det enkle valget

Høyres sentralstyre møtes i dag. En av postene på agendaen er Datalagringsdirektivet. Høyre har avsluttet sin høringsrunde og resultatet er klart. Flertallet i partiet vil ikke ha direktivet.

Ledelsen i partiet som har vært tilhenger av direktivet har så langt skjøvet problemet foran seg. Bare med nød og neppe og Ernas autoritet unngikk man et nei på siste landsmøte. Nå er det tid for å konkludere.

Dessverre ser det ut til at ledelsen vil fortsette snøplogvarianten. Hvis Aftenposten har rett i dag, er generalsekretær Lars Ryssdal innstilt på å forhandle med Ap om et kompromiss som kan være "spiselig" for partiet. Det er en farlig vei for Høyre. Tilbakemeldingene fra høringsrunden tilsier at høyrefolk anser personvernet som så viktig at det er ikke tema for kompromiss. Prinsippene er ikke til salgs.

Å utsette behandlingen til EU er ferdig med sin evaluering er heller ingen god idè. Bare det at evalueringsresultatet er utsatt fra 15. september til slutten av november forteller at man sliter internt i EU også. Det er problemer med å dokumentere kost/nytte-effekt. Ikke minst fordi medlemslandene mangler denne dokumentasjonen. I tillegg har dommene i Romania og Tyskland ikke gjort dette arbeidet enklere.

Dessuten tror jeg ikke at det er smart for Høyre å få denne saken inn i valgkampen nesten år, lokalvalg eller ei. Ledelsen har muligheten til å ta en beslutning nå som ikke rokker ved deres autoritet og troverdighet. Saken har vært på høring. Man har tilegnet seg nødvendig kunnskap og konklusjonen er klar. Høyre vil ikke ha Datalagringsdirektivet.

Derfor er dette egentlig et enkelt valg. Sentralstyret bør si nei til direktivet i dag. 

Jan Arild Snoen har også skrevet om dette hos Minerva: "Det er ingen skam å snu, Erna"

3 kommentarer:

Thomas sa...

Det er synd informasjon om dld ikke får mer spalteplass i norske medier. En må nesten oppsøke informasjonen selv for å finne ut noe om det. Spør man den jevne mann i gata, så regner jeg med at de ikke vet hva dld er, eller hvor stort omfang det vil få. Takk for et godt innlegg.

Anonym sa...

http://www.itavisen.no/850979/slik-skal-eu-overvaake-deg

Leirbag sa...

Er det ikke litt merkelig hvordan sentralstyrer og toppene i partier er FOR dette, mens øvrigheten i partisystemene er imot (med unntak av rumpeslikkere som vil innsmigre seg hos den sittende makten, noe vi har mange av lengre ned i partisystemene).

Derimot så tror jeg dette har alt å gjøre med partitoppenes kontaktnettverk ut i verden. De vil nemlig gjøre globalistenes jobb og for Norges del betyr dette å være en del av EU.

Koste hva det koste vil.

Det er forøvrig nøyaktig det som er årsaken til at vi ble innmeldt i EØS. Våre politikere måtte finne veien inn til EU når folket sa nei.

Og nå kan de sitte og si "Jammen, vi kan ikke nekte pga EØS"

"Vi er da ikke medlem i EU"

"nei, vi kan ikke vetoe noenting, da blir det økonomiske reaksjoner ifra EU".

Så nå har norske politikere et forsvarsargument ovenfor det norske folk om at de egentlig ikke er for EU, men ikke kan gjøre noe pga EØS.

Samtidig kan de si til sine europeiske kolleger at Norge er med på hvaenn det er de vil gjøre, som f.eks. DLD.

Teorien høres kanskje vill ut, men jeg vil si at dette ikke bare er en teori, men politikken slik den er i Norge pr. dags dato.

Forøvrig så har AP-nettverket hatt vennskap med globalister og dems agenda i flere tiår før EØS kom inn i bildet, noe som har gjenspeilet seg blant de politikere og den politikk de har ført.

Globalisme er en god ting, men ikke når det går på bekostning av nasjonal selvråderett innenfor helt essensielle spørsmål som personvern, sikkerhet, økonomi (ja, vi blir faktisk offer for andres økonomiske valg. Kan greie ut mer om dette senere, eller dere kan følge http://www.youtube.com/user/FarmannTVNorway på youtube)

Og av den grunn til Erna og hennes maktmennesker være for, slik AP's sentralstyre er for (og veldig mange i AP-systemet er for de også, fordi de vil signalisere til Jens og de at de "er med på laget")

Jeg for min del venter på den dagen hvor ting går til helvete og folk ikke lengre leser nyheter og ser på TV.

Jeg tror det er først den dagen at folk vil sette seg ned med all informasjonene de har og tenke høyt: "Hva mener -JEG- om alt dette? Hva er MIN mening om saken?"

For det er no de færreste gjør når de blir MATET med informasjon og synsvinkler på dagens eventer via andre.