onsdag, desember 06, 2006

En ny spiker i monarkiets kiste

At Ari Behn stemmer AP får i utgangspunktet være hans problem. Men at den samme Behn kunngjør hva han stemmer i beste sendetid med alle de stemte sssss-ene han kan frembringe, er et problem.

Behn kan ikke fristille seg fra det faktum at hans kone og barn er arvinger til den norske trone. Det gjør ham til en del av den kongelige familie. Det har vært kutyme å ikke tilkjenne sitt politiske standpunkt. Noe det er mange gode grunner til at man ikke gjør.

Et annet tankekors som går på det kongelige nettverket, er at Ari Behn holdt en tale for Trond Giske på hans fødselsdag for 14 dager siden. I den talen tilkjennega Behn sitt politiske standpunkt. På denne festen var en rekke journalister til stede. Ingen - absolutt ingen av de journalistene har valgt å gå ut med dette. Det sier en del om hvor usunt dette nettverket er. Det er tydelig at vennskapsbåndene på tvers av kongehus, media og politikk hemmer journalistenes stemmebånd.

Hva blir det neste? Kommer Mette-Marit ut av skapet og sier at hun stemmer SV?

For en republikaner er det som skjer, bra. Det er et av mange bidrag på veien til et farvel med en anakronisme.

5 kommentarer:

Kapitalismus sa...

Monarkiet er selvsagt like avleggs og anakronistisk som statskirken. At en person som Ari Behn kommer inn gjør jo saken slettes ikke bedre. Monarkiets paradoks er jo at på den ene siden skal slottet være "samlende kraft" gjennom sin "verdige og kongelig opptreden", samtidig så må de være folkelig (som faktisk på gammelgresk betyr vulgær...)
Denne innebygde selvmotsigelsen må føre eller senere briste.

Forhåpentligvis kan Ari Behn bidra til at det vippes i rett retning. Behn som forøvrig for noen år siden på TV2 kunne fortelle "Madrassene" (my freinds) hvor nye talibanere utdannes omtrent daglig - at han også var mot Bush, det er godt å se at våre kongelige høyheter velger sine allierte med omhu...

Vox populi sa...

Jeg er helt enig med deg i at de kongelige er i ferd med å forskreve seg i sine forsøk på å være kongelige og folkelige på samme tid.

Det gikk bra i en annen tid (Kong Olav og delvis Kong Harald), men vi får nå nesten daglig bevis på at det ikke fungerer nå.

La oss slutte før parodien blir for lik originalen.

Sexy Sadie sa...

Kan vi ikke nå fjerne de der sosialklientene? :løsningsorientert:

Vox populi sa...

Sexy sadie: "Fjerne"? Jeg er litt usikker på metodene dine, men jeg vil heller betale sosialstøtte til dem fremfor apanasje.

Einar sa...

Skulle nesten trodd Kongefamilien var strøket av valgmanslistene. De er i hvert fall satt utenfor SSBs trekkegrunnlag for utvalg til spørreundersøkelser. Hadde vært morsomt å dersom kronprinsen ble oppringt i mediebruksundersøkelsen og spurt om hva han ser på TV.