I dag sier Finn Hvistendal, styreleder i Kreditt-tilsynet at SMK ga DnBNOR innsideinformasjon. (OPPDATERT: Hvistendal kom med et dementi like etter.) Noe som står i motstrid til det Schjøtt-Pedersen har sagt:
Statssekretær Karl Eirik Schjøtt-Pedersen (Ap) ved SMK har avvist at kontakten mellom ham og DnB NORs konsernsjef Rune Bjerke kunne kategoriseres som innsideinformasjon.Jens Stoltenberg fungerer meget dårlig under press. Ofte ender det med at han gir etter. Noe jeg tror han gjør i denne saken også.
Noen eksempler:
Statsministerens firmabil
Da det ble kjent at statsrådene Enoksen og Haga i tillegg til statsministeren hadde fått seg firmabiler til tross for bil med sjåfør døgnet rundt, sto statsministeren på at det ikke var noe problem:
Statsministeren nekter å ta selvkritikk for at han har kjøpt en firmabil for skattebetalernes penger.Vi vet alle hvordan det gikk med Minicooperen til Jens.
Styreleder i Statoil
Jens støttet utnevnelsen av Johan Fredrik Odfjeld som styreleder i Statoil. Helt til presset ble for stort. Etterpå påsto han at han hadde utvist lederskap. Noe de fleste ikke vil skrive under på.
SykelønnsordningenVrakingen av kandidat Johan Fredrik Odfjell var godt lederskap, mener han.
- Vi var forberedt på at dette ville være omdiskutert. Lederskap er å ta beslutninger som også kan være omdiskuterte, sa Stoltenberg,
Sykelønnsordningen er også ett av statsministerens glansnumre i lederskap.
Statsminister Jens Stoltenberg (Ap) sier at protestene fra fagforeningen og fylkesledere i Ap ikke endrer regjeringens beslutning om å endre sykelønnsordningen. Regjeringens beslutning står fast, sier Stoltenberg bestemt når han møter pressen torsdag formiddagMen det var før Gerd Liv Valla hadde sagt sitt. Vi vet jo alle hvordan dette gikk. Hun var forresten involvert i alle 3 sakene.
Selv om Gerd Liv er borte, så kommer Jens til å gi seg. Vi kommer snart til å få lese notatene til "Hjulvispen". Jens fungerer dårligst under press
5 kommentarer:
Min magefølelse sier det motsatte denne gangen.
Gir han ikke etter så innrømmer han jo implisitt at innholdet overhodet ikke tåler offentlighetens lys, at han selv lyver for folket slik slik statsråder har løyet for ham (og måttet gå for det), og at han har misbrukt sin stilling for å skaffe venner informasjon nødvendig for at de skulle beholde jobben sin, hvilket uomtvistelig er korrupsjon.
Så dette skal bli moro.
Enten må han offentliggjøre innholdet, eller så må må han gå.
Eller så legger noen av Jensemanns venner press på redaksjonene slik at det hele blåser over. Hvilket er minst like ille!
Det må faktisk være sånn at medarbeiderne på et kontor kan skrive notater til hverandre uten at dette skal offentliggjøres. Korrespondanse med omverdenen er en annen skål.
Når det gjelder innholdet i dette notatet så har de rette myndigheter - Kredittilsynet og Økokrim fått innsyn. Med mindre man har mistillit til hele universet er det ingen grunn til å tro at ikke disse myndigheter vil feie evt uregelmessigheter under teppet.
En viktig grunn til ikke å offentliggjøre innholdet kan være at det evt vil skape en umulig presedens for fremtidens interne notater, og dermed hele arbeidsformen mellom den politiske ledelsen både ved SMK og de andre kontorene.
Øh...
"... IKKE vil feie evt uregelmessigheter under teppet.."
Det spiller ingen rolle lenger, Fredrik.
Mistilliten er allerede så stor. Og
presedensen er (med Jens' tidligere flatleggingsteknikk) allerede lagt.
Enten får han tyn for innholdet, eller så får han tyn for at han ikke offentliggjør, eller så får han tyn for maktmisbruk overfor redaksjonene.
Min magefølelse sier at han får høyst fortjent bråk uansett.
Legg inn en kommentar