En del av mine lesere er interessert i personvern, overvåkning og i særdeleshet datalagringsdirektivet. Derfor minner jeg om
kveldens seminar og debatt i regi av Fritt Ord:Datalagring - sikkerhet og personvern
Seminar og debatt: kl. 17.00–19.00
Etter terrorangrepet i New York i 2001 ble "kampen mot terror" proklamert. Dette har resultert i skjerpet overvåking med nye antiterrorlover i mange land. Økt overvåking kan komme i konflikt med personvern og demokratiske rettigheter. Sverige har vedtatt omstridte lover. I Norge har vi for eksempel hatt somalier-saken som er henlagt. EU-kommisjonen har foreslått et datalagringsdirektiv som betyr utvidet adgang til å overvåke og lagre telefon- og datameldinger. Nye antiterrorlover og EUs datalagringsdirektiv har aktualisert debatten om forholdet mellom staters sikkerhet og personvern/demokratiske rettigheter.
|
Innledere: Janne Flyghed, professor i kriminologi ved Stockholms universitet Georg Apenes, direktør i Datatilsynet Bent Høie, stortingsrepresentant (Høyre)
Møteleder: Elisabeth Eide, seniorforsker ved Culcom, Universitetet i Oslo
Sted: Uranienborgveien 2, Oslo |
|
|
|
|
|
2 kommentarer:
Ser fram til en rapport om hva de kom fram til der :)
Data bør helt klart lagres, mener jeg ble konklusjonen, noe annet ville vært rart.
Alt i alt en interessant debatt, der særlig Høyremannens valgkamptanker var tankevekkende: Han er mot datalagringsdirektivet, men hvis det kommer fra EU, og det gjør det vel, så må vi ta det, med hud og hår. Men me liga det ikkje!
EU har ellers en komisk trackrecord når det gjelder data og lagring. Copyright-nissene i Brüssel foreslo for en tid tilbake et forbud mot mellomlagring av websider. Altså cache. Altså et forbud mot «kopiering» av innholdet på websider på maskinen din slik at du kan se websidene på skjermen.
Jaja. Nå er de blitt «noe» mer positive til lagring. Nå skal alt lagres. Lenge.
Forstå det den som kan.
Legg inn en kommentar