Stoltenberg har ingen ting å tjene på å utsette vedtaket, med mindre Arbeiderpartiet har en plan B der de tenker å regjere som mindretallsregjering uten SV og SP. Da kunne han utsatt det hele og sluppet unna bråket som kommer. Selv om Arne Strand er uenig i dette og mener at Jens burde utsette vedtaket.
LO har truet med å trekke valgkampstøtte. En trussel som gir dårlige assosiasjoner. Det er sannsynligvis en tom trussel, fordi forbundene nok har kommet til at det vil være en for stor sjanse å ta. Å bidra til i verste fall for LO, å få en borgerlig regjering vil være et dårligere alternativ.
SP og SV vil protestere for all verden for så å bli med på ferden. Men SP ville ikke vært SP uten at hestehandlerne så sin mulighet:
Jeg tror det når jeg ser det, noen milliarder vil i alle fall få kamelen til å gli lettere ned."Flere kommunale Sp-topper har foreslått at Stoltenberg skal betale for en innføring av direktivet i form av økt pengestøtte til landbruk, samferdsel og distrikt. Men en slik hestehandel blir blankt avvist av ledelsen i partiet.
- Tjenestedirektivet er svært viktig for Sp og kan ikke forhandles bort i andre saker, sier partileder Liv Signe Navarsete til Dagsavisen. Hun er forberedt på at EU- og EØS-saker kan bli problematisk for partiet.
- Det er veldig viktig at vi ikke alltid taper i EU-saker, sier hun."
I SV tror jeg man bare resignerer og innser at kampen er tapt og Audun Lysbakken gir egentlig en god begrunnelse for hvorfor fagbevegelsen også til slutt kommer til å innse at det er taktisk dumt å ikke støtte regjeringen, selv om de misliker resultatet:
- Kampen mot høyrekreftene er viktig for valget neste år. For fagbevegelsen er det et skjebnevalg. Enten fortsatt rødgrønn kurs, eller nye angrep på arbeidsmiljøloven og videre deregulering av arbeidslivet, avslutter Lysbakken.
Så da blir det som Jens vil.
4 kommentarer:
"Det er veldig viktig at Sp alltid taper i EU-saker, sier nå jeg."
det er vel egentlig ganske naturlig at det blir slik i en såpass viktig/stort sak, all den tid ap er så mye større enn sine regjeringspartnere.
På den annen side, kanskje et norsk veto kunne blitt det som skal til for virkelig å rulle i gang eu-debatten igjen... (timingen sammen med å finne nye løsninger etter finanskrisen er også ganske god)
Makta rår ja. Hva skulle ellers råde?
Fredrik: Overskriften er et munnhell ikke minst fra Kristin Halvorsen, sitat Aftenposten: "DA KRISTIN HALVORSEN i SVs opposisjonstid skulle forklare de politiske tyngdelovene til sine egne, brukte hun ofte uttrykket "makta rår". Nå har hun og partiet fått føle det sterkere på kroppen enn noen gang før"
Legg inn en kommentar