Det er nesten ikke til å tro. At noe så enkelt som å kreve inn kringkastingsavgiften skal gjøres så vanskelig. Metervis med avis-spalter, timer med radio og tv-dekning. Man skulle tro det var en nasjon i ytterste krise. Og det er det kanskje. Stortingsrepresentanter har ikke forstått hva de har vedtatt og får det til å virke som en nyhet. Alt fordi Stortinget har vedtatt at innkrevingen skal følge kalenderåret.
Fordi jeg er fascinert av det politiske spillet har jeg fulgt med. Og forstått mindre og mindre. Sannsynligvis fordi jeg ikke er så smart som Hallvard Bakke og Trond Giske. Men det virker ikke som de har forstått det selv heller. Man bør merke seg valg av ord og hva man sier.
Giske sier at ingen skal betale mer, men sier ingen ting om man skal få det samme som før. Bakke snakker om regnskap og periodisering. Full forvirring i nasjonen. Alle professorer med respekt for seg selv og avsky for andre har uttalt seg.
Dette kan vi avslutte nå. Jeg tilbyr de gode herrer en enkel løsning som løser den gordiske knute. Det er ikke spesielt vanskelig heller.
For 2007 skal vi totalt betale 2103, 48. Vi har allerede betalt for januar og februar som med fjorårets avgift på 2039,04, betyr at vi for 2007 har innbetalt kr. 339,84. Da gjenstår det kr. 1763,64. Dette fordeles på to rater i mars og september. Da er vi i mål for 2007. NRK har fått pengene de skal ha og vi har betalt det vi skal.
Så kan NRK starte 2008 med å sende avgift med innbetaling i januar og neste i juni. Verre er det ikke.
Eneste ulempen er at Giske og Bakke ikke får lurt til seg to måneders lisens, opposisjonen får ikke skrevet dokument 8-forslag og MSM må begynne å konsentrere seg om de viktige tingene som puppene til Aylar, håret til Eli Hagen eller noe annet viktig. Det får vi leve med.
1 kommentar:
Dette er egentlig ikke så vanskelig. Med ny periode og de samme gamle betalingsdatoene vil stakkers gamle krinken ende opp med å kreve inn 2 mnd lisens på etterskudd og 4 mnd lisens på forskudd i stedet for alle 6 mnd på forskudd. Etterskuddsbetaling er risikofylt og gir rentetap og kontantstrømproblemer.
Så gjør man den store tabben å spørre flere jurister om råd, og da får man flere svar. Hvis jurister hadde vært enige om rettslige spørsmål ville jo retsstaten kollapset.
Legg inn en kommentar