Kl. 22:33 signerte nr. 8000
oppropet mot EUs datalagringsdirektiv. Det er langt flere enn jeg hadde våget å håpe på. Og det stopper nok ikke der. Thomas Ingul i
Schrødingers katt kontaktet meg i dag og ville ha litt bakgrunn om oppropet. De vurderer å lage en sak på digitale spor og overvåkning. Ingul hadde vært i kontakt med Datatilsynet som var meget imponert over oppslutningen som oppropet hadde fått.
4 kommentarer:
Meget bra!
Det bør vel også nevnes at Facebook-gruppa har rundt 12.500 medlemmer.. Det er vel noe media er tilbøyelig til å nevne ettersom "Facebook" i overskrifter tydeligvis genererer mange lesere.
Tormod: Du har helt rett,Facebook-gruppa bør ikke glemmes. Det hadde vært fint om alle 12.500 skrever under oppropet også!
Ellers er det mange diskusjonsforum og andre nettsteder som har linket til oppropet. Takk til alle.
Fullt fortjent at et slikt opprop er undertegnet av 8000 mennesker. Strengt tatt burde enda flere skrevet under, da saken er svært viktig for vår personlige frihet.
Du skriver at "Kl. 22:33 signerte nr. 8000 oppropet mot EUs datalagringsdirektiv. Det er langt flere enn jeg hadde våget å håpe på"
Personlig hadde jeg håpet på det 10-doble. I skrivende stund har 8435 signert – vel en mnd etter at oppropet startet – og er i ferd med å flate fullstendig ut. Oppropet ” Nei takk til ”Dødssyndene” mobiliserte hele 20152 motstandere. Det er jo helt utrolig at folk bryr seg 2-3 ganger mer om et tullete tv-program enn personvern!
Etter at dette ”datalagringsdirektivet” ble omtalt like etter nyttår har jeg lest utrolig mye om personvern, registreringer og overvåkning. Det jeg leser skremmer vannet av meg. ”Orwell 1984” blir nesten som barnemat i forhold. Med dagens teknologi er det meste mulig, og i land som Storbritania og USA har de allerede tatt i bruk det meste. Jeg tørr nesten ikke å tenke på hvilke nye teknologier som blir tatt i bruk i fremtiden.
Det som skremmer meg aller mest er holdningen til de jeg diskuterer med. Når jeg forteller om f.eks. bruksområder for RFID-brikker, blir jeg møtt av lovord som ”kult”, ”fett”, ”genialt”, og ramser opp andre bruksområder hvor de også skulle ønske de ble benyttet. Ingen bryr seg om personvern. De nevner det ikke en gang. De ser kun fordelene.
Noen sier kampen om personvern ikke er tapt - enda. Jeg har mine tvil. Personvern, slik vi kjenner det for kun 10-20 år siden, finnes ikke lengre, og vi vil aldri få det igjen.
SMasterG
Legg inn en kommentar