tirsdag, februar 02, 2010

En armlengdes avstand

Du kan nå få deg en halv diplomat om du er villig til å spytte noen kroner i kassa. I alle fall har Rederiforbundet fått det til. Spør meg ikke hvordan du går frem. Trond Giske kan svare på det.

Rederiforbundet har presset på for til en stilling som næringsråd ved ansvar for maritime saker, ved ambassaden i Washington. Og det gikk næringsminister Giske med på. Dersom Norges Rederiforbund delte regninga. Snakk om handlekraft!

Og det er noe kjent når ekspedisjonssjef Skar gir begrunnelsen:

Ekspedisjonssjef Ida Skard i Næringsdepartementet opplyser at departementet og Rederiforbundet «har snakket sammen og funnet ut at det er i felles interesse å opprette en slik stilling. Vi får en felles lyttepost som er i alles interesse».

Rederiforbundet (ved 3 av dets medlemmer) og Staten har "felles interesser" i en annen sak om dagen. Partene slåss om rederne skal betale tilbake 21 milliarder som de har fått i skatteutsettelse. Høyesterett behandler saken nå.

Selv for en privatiseringsvennlig sjel som undertegnede blir dette i overkant. Er det nå fritt frem for å få sin privatfinansierte diplomat? Hvilke næringsinteresser er ikke interessert i det? Hvem skal man si nei til?

Kanskje Nei til EU vil ha en næringsråd i Brussel? De og Giske har kanskje "felles interesser". Noe sier meg at denne beslutningen ikke blir stående. Men først må noen "snakke sammen".

Oppdatert 2. februar kl. 1740: 
Siden denne posten var skrevet tidligere i dag og først publisert nå, fikk jeg ikke med meg at man allerede "har snakket sammen" Dette er pressemeldingen fra utenriksdept.

2 kommentarer:

are salomonsen sa...

ikke noe nytt at norge privatiserer for og slippe statlige kostnader, med unntak av mange monopole fanesaker som står i bibelen. man kan dele regningen med staten, men ikke inntekten.

Fredrik Mellem sa...

Jeg er uten videre helt enig.