fredag, august 10, 2007

Hvem skal eie vinden?


Odd Roger Enoksen tok en Chavez i dag og sørget for at kraftressursene havner i "folkets" hender. Det høres jo så logisk og opplagt ut at regnet ikke kan eies av private kapitalister. De er jo ikke til å stole på og opsjoner skal de ha også. Nei, dette er "folkets" vann.

-Jeg er svært fornøyd med at vi har kommet frem til en ordning som sikrer at en av våre viktigste fornybare ressurser forblir i folkets eie. , sier Chav... unnskyld Enoksen.

En tidligere AP-statsråd, Finn Kristensen hadde et fornuftig forslag om at de private kunne fortsette å eie til evig tid, men måtte selge til til staten dersom de ønsket å selge. Men det var ikke nok for de rødgrønne.

Men hvorfor begrense dette til vannet? Bør ikke vinden også være i folkets eie? Dagen i dag bringer dårlige nyheter til de som nå vil satse på vindkraft. Når alle investeringer er gjort og inntektene strømmer inn, kommer Enoksen.

The answer is blowin' in the wind.

5 kommentarer:

VamPus sa...

Slutt å gi disse folka ideer, Vox! De GJØR det jo!

Knut Johannessen sa...

Det er ingen fare, Vampus. Politikere leser ikke blogger. De bare later som om de skriver dem.

VamPus sa...

Stemmer det. My bad!

Anonym sa...

Jeg leser blogger og skal tipse et par folk jeg kjenner.

Selv er jeg av den oppfatning at Enoksen handler i tråd med det gamle hjemfallsprinsippet, som de private aktørene på markedet selvsagt var klar over i det de gikk inn på markedet. Dermed er dette en nasjonalisering som forsåvidt er advart om for riktig, riktig lenge siden og som ble innført av folk som var sterkt inspirert av en liberalistisk retning, nemlig georgismen.

Det gamle hjemfallsprinsippet var bedre enn dette, men der trøblet EØS med, og dermed ble resultatet som dette. Jeg kan leve med det. Enoksen gjør seg bedre som Chavez enn f.eks. - vel - Chavez gjør det.

Knut Johannessen sa...

Øyvind: Den største forskjellen mellom Chavez og Enoksen, er at Chavez betaler for seg.