onsdag, august 15, 2007

Når politiker 0.1 møter velger 2.0

Dette er valgkampen da alle skal på nett og skal ha egne blogger. De fleste for første gang og de aller fleste uten mål og mening. Noen har fortalt dem at nettet er viktig, det er der ungdommen treffes. Det eneste de ikke har fått er oppskriften.

Det er som om man tar en tilfeldig forbipasserende rett inn på restaurantkjøkkenet. Der ligger alle de gode råvarene, utstyret er av topp klasse og i restauranten venter et forventningsfullt publikum.

Det går sjelden bra. Det blir som regel et fryktelig søl og i verste fall helt uspiselig.

Nå er det litt tidlig å felle den endelige dommen, så min uhøytidelige synsing bærer preg av det. Jeg har kikket litt på hvordan de politiske lederne bruker muligheten som ligger på VGnett. Der har man tilgang til egen blogg med kommentarfelt.

Det spesielle med VGs blogger, er at de som ikke er logget inn på tjenesten kan kommentere, men da vises ikke kommentaren før "bloggeier" manuelt frigir dem.

VG-Nett har meget stor trafikk, så her burde man virkelig benytte anledningen til å vise seg frem. Jeg har ikke sett på innholdet, bare utførelse. Det er et trist syn.

Jens Stoltenberg:
Jens har postet regelmessig. 4 poster siden 9/8, er bra. Det som imidlertid er en katastrofe er at verken Jens eller noen i hans krets er inne på bloggen. I skrivende stund ligger det 98 kommentarer som ikke er frigitt og som derfor ikke vises på bloggen. 80 av disse er fra 9/8. Det viser en total forakt for bloggen som medium. Stryk-karakter.

Erna Solberg:
Har postet 1 - en- gang. Hun har heller ikke vært på bloggen. 7 kommentarer er ikke frigitt.

Følgende hjertesukk fra en blogger, beskriver tilstanden:

"du må være her mer, Erna; svare, godkjenne kommentarene som ligger og venter fra de som er ikke-bloggere!
Vis at du bryr deg om oss som henger på nettet! ;)
Mange stemmer å hente her også!"

Strykkarakter


Dagfinn Høybråten:
5 poster siden7. august. Alle kommentarene er godkjent.

Meget bra!

Oppdatert: Det er sterk diskusjon på VG-bloggen om hvorvidt DH og hans kumpaner fjerner innlegg de ikke liker. (Jeg ser bort fra sjikane) I så fall endres karakteren til stryk.

Åslaug Haga:
Kun en post. Kommentarer ikke godkjent.

Stryk!

Kristin Halvorsen:
1 bloggpost - 31 kommentarer ikke godkjent.

Stryk!

Lars Sponheim:
6 bloggposter bra. Kun 2 ikke-godkjente kommentarer fra gårsdgens post og de har kommet i løpet av meget kort tid.

Best i klassen!

Som sagt er ikke dette en grundig vitenskaplig oversikt, men den forteller noe. Den forteller at de fleste politikerne ikke har skjønt hvilket verktøy nettet er. De har ikke skjønt at det krever interaksjon og det verste er at de tar ikke nettbrukerne på alvor.

Jeg har tidligere refset Høyre og bloggen hos VG bekrefter at det var riktig. Ernas katastrofe av en hjemmeside/blogg, deres utrolig pinlige Øyen/Foss-video og bloggen hos VG viser at de ikke har forstått noe av hvordan man kommuniserer med velgere på nett.

Ingen kommentarer: