onsdag, august 30, 2006

Hvordan man skaper politikerforakt

Jeg har sett en reprise fra 2003 i kveld. Bare aktørene var byttet ut. Holmgangs kraftprisprogram ble til det mest patetiske programmet jeg har sett på lenge. Tore Nordtun, Heidi Sørensen og Børge Brende forsynte FrP med 4-5 prosentpoeng nye velgere. Vil man ha en oppskrift på hvordan politikerforakt skapes så skal man se programmet. Dette var som tatt ut av læreboka.

Hvordan er det mulig for presumtivt intelligente, voksne mennesker å drite seg så loddrett ut i beste sendetid?

Først skylder man på hverandre: Det er APs feil. Nei da, det er ikke oss, men Høyre som har skylda. Vi har ikke gjort noe galt, men SV derimot.

Så later man som om man har sympati med velgerne som er engstelig for at det blir dyrt og kaldt til vinteren. Ingen ville eller kunne snakke om hvordan man løser problemet.

Godt at Trygve Hegnar var der og fortalte at Keiseren har ingen klær på. Enkelt og greitt.

Politikerne har frasagt seg muligheten til å påvirke el-prisen. Prisene har vært for lave til at det er lønnsomt å bygge ut mer kapasitet. Legg ned ulønnsom kraftkrevende industri. De har selv permittert arbeidsstokken og selger ut subsidiert kraft. Med politikernes velsignelse.

I mellomtiden fyrer vi i Enoksens pelletsovn, venter på regnet og til våren har vi glemt alt igjen. I 2007 kjører vi reprise. Det blir kortere og kortere mellom hver gang.

1 kommentar:

Anonym sa...

I truly enjoyed reading this write-up. You have reviewed several crucial things on this site