mandag, november 13, 2006

En endelig løsning på trenerproblemet i norsk fotball

Norsk elitefotball er et studium verdig. Det er utrolig at så mye inkompetanse på ledersiden kan samles på ett sted. "Spark treneren" er løsningen på alle problemer som oppstår. Så blir man frustrert når ikke problemene løses med den nye treneren. Og så sparkes han også, og slik går nå dagene.

Derfor lanserer jeg følgende Columbi egg som løser alle problemer en gang for alle. Trenerene sirkulerer blant alle eliteserieklubbene. Det fungerer på følgende måte.

Etter sesongavslutning, så bytter alle trenerne klubb etter en rotasjonsliste. I løpet av 13 år har man da vært innom alle klubbene. På den måten slipper klubbene å sparke noen, fordi de vet at det kommer en ny trener snart. Ingen sluttpakker eller feite fallskjermer. For å få litt fornying, må en av trenerne stemmes ut hvert år. Eller enda bedre, trenerne for de nedrykkende lag følger med ned i Adecco-ligaen. Sånt gjør at vi sikrer tilgang på nytt blod.

Tom Nordlie er jo beviset på at dette virker. Først helt i Odd Grenland, så idiot i Vålerenga, deretter noe midt i mellom før han stiger til Himmelen som St. Peters høyre hånd i Start, men neste sesong er det på nivå med fyrbøter i Helvete. Så kommer han til Viking og etter to kamper, ser alle at Tom Nordlie går på vannet på Vågen. Neste år går han sannsynligvis på trynet i Lillestrøm.

Vi burde kanskje hatt en tilsvarende ordning for ledere i klubbene, men problemet er vel at ingen vil ha dem.

Om forslaget blir godt mottatt. Nei, men det hadde nå vært litt gøy å prøve.

9 kommentarer:

Anonym sa...

Et utmerket forslag!

Jacob sa...

Hmm. Interessant, men: Hva med de klubbene som rykker ned, vil noen ha disse trenerne da? Og de som rykker opp, er de så veldig happy for kanskje å få en av trenerne fra en klubb som rykket ned forrige sesong tro... "RBK - dere vant jo serien sist, og får dermed Moldes trener neste år." Hahaha! Men kudos for forslaget.

Knut Johannessen sa...

tmwtp: Dette er selvsagt et sjansespill, men ærlig talt, det er jo tilfeldighetene som rår i dag også, så en nyopprykket klubb kan jo like gjerne få vinnerens trener.

Kanskje vi skal endre forslaget slik at treneren rykker ned sammen med laget. Da får vi byttet ut to trenere hvert år istedet for en.

Tror du ikke Grodås er god nok for et Adeccolag, selv om ikke HamKam gjør det?

Anonym sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.
Anonym sa...

Klubbene burde vel skifte trener iallfall to ganger i sesongen. Og hvor er det blitt av Teitur Thordarsson?

Knut Johannessen sa...

Øystein Sjølie: Det er det faktisk flere i omgangskretsen som har foreslått også. Man kan da bytte etter vårsesongen. Ingen dum idè. Da blir ikke abstinensen i klubbene så stor heller. Det pleier jo å gå en trener eller to etter vårsesongen.

Teitur Thordasson skal etter det jeg hører bli ny landslagstrener for Fiji-øyene med Ivar "Hoffa" som assistent.

Anonym sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.
Anonym sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.
Anonym sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.