tirsdag, mai 01, 2007

Opp alle jordens bundne trelle

Jeg benytter anledningen til å gratulere arbeidere av alle slag og klasser med dagen. ”Alle skal med” er det nye mantraet for de sosialistiske kadre.

Men arbeiderklassen er ikke med i dag. De feirer nok på tradisjonelt vis. Det betyr litt stell av hagen, åpning av campingsesongen med grilling av pølser og kanskje en liten rullingssneip. Ikke sant, Magnus Marsdal.

Å gå i tog er for profesjonelle arbeidere. Som har bedre utdannelse og høyere lønn enn proletariatet. Som innerst inne kanskje bærer en liten forakt for de tusener som er den egentlige arbeiderklassen. Som stemmer FrP fordi AP og SV har sveket dem.

I dag er avsynging av Internasjonalen obligatorisk. Bare så synd at det er maksimalt to vers som synges når elitearbeidere samles. Det tredje verset starter nemlig slik:

Imot oss statens lover bøyes,
av skatter blir vi tynget ned.


Det liker nok ikke Kristin Halvorsen og Martin Kolberg å synge.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Men en dag som fortsatt skaper følelser, engasjerer også, og har kanskje en funksjon somnoe samlende. Som andre høytidsdager i en kultur/i et samfunn.

Anonym sa...

Hehe, du har så rett!

Anonym sa...

Om at de ikke synger tredje vers asså....

Amos Keppler sa...

Men har du noe tilnærmelsesvis fornuftig å si til en forandring?

Knut Johannessen sa...

Amos keppler:

Hva skal man si til en kritikk? Kanskje et sitat av Fredrik Stabel kan passe: "Fornuften er en ensom ting. Hvor ofte er man ikke alene om å stole på den?"