mandag, mai 28, 2007

Hva mer, Djupedal?

Jeg må komme med en liten innrømmelse. Jeg har ikke vært medlem av fanklubben til Øystein Djupedal. Men nå fortjener mannen og hans parti ros. Hans avbikt i VG i går gjorde sterkt inntrykk.

Det eneste som gjorde meg litt tvilende var tidspunktet. 1. pinsedag er jo kjent som dagen da den Hellige Ånd kom over disiplene og fikk dem til å tale i tunger. Kunne det være at den Hellige Ånd i farten hadde bommet på en disippel eller to og fått Øystein til å si noe han ikke forsto? Nei, tvilen får komme tiltalte til gode.

Det gjorde godt for en høyreavviker som i årevis har trodd på at man ikke kan leke seg til kunnskap, men at læring hjelper. Det har vært tider da tvilen har kommet snikende, men jeg har vært fast i troen. Og har nå fått en fersk trosfelle. Det varmer.

Men så kommer man jo i tanker om det kan være noe mer for SV å gjøre avbikt på. Kanskje privatskoler er en fordel for skolevesenet, bare Øystein får tenkt seg om. Eller at markedsliberalistiske prinsipper er det som får verden til å gå rundt. Eller kanskje privatisering av helsevesenet?

Vel vi får nøye oss med en god start. Øystein, du har gitt Pinsen nytt innhold.

2 kommentarer:

Anonym sa...

I 1967 startet Mosse Jørgensen det såkalte Forsøksgymnaset. Det får stå som startskuddet for 40 år med et bortkastet pedagogisk eksperiment hvor taperne ble samfunn, foreldre og elever. "Kjedelig!" ble panikkbryteren i hele skoleverket fra førsteklasse til og med videregående. Det var nok for eleven å nevne K-ordet så bredte angsten seg over hele skolen og langt inn i Departementet.

Ettertidens skolehistorikere må forklare etterslekten hvordan det var mulig for Steinerskolens elever å sitte å "tegne" seg gjennom skoletiden og samtidig få noe ut av det, mens enhetsskolen fikk bare betalt i "brukt" papir.

Anonym sa...

Folk som tror man ikke får kunnskap av lek vet forsvinnende lite om hva læring er.