mandag, mai 21, 2007

Småligheten kjenner ingen grenser

Jeg misliker sterkt "små" politikere. Politikere som burde ha vett nok til å la være å dumme seg ut. Jeg trodde bedre om Erna Solberg enn det hun presterte i "Valla skriver bok"-saken.

Jeg har ment mye om Valla. Svært mye har vært negativt. Men selv om mitt politiske ståsted er nærmere Solbergs enn Vallas, reagerer jeg på småligheten som Erna presterer når det gjelder Vallas forfatterskap.

Erna har sikkert gode forklaringer på at hennes ytringer ble som de ble, men når vi i dag ser at fakta er at Valla dikterer 15 min. pr dag, så blir hennes "trygdemisbruk" noe aparte. I tillegg klarte jo Erna å lokke med seg Wiener-Hanssen også. Godt gjort. Hadde man sjekket fakta så hadde det jo ikke blitt noen sak. Det hadde jo vært synd og skam for politikere som er overarbeidet.

Som tilhenger av det kapitalistiske system og markedsøkonomi må jeg bare bifalle Vallas bruk av tid. Tenk hvor mange mennesker hun setter i virksomhet. Konsulent i forlaget, designer til å utarbeide omslag, korrekturlesere, typografer til å brekke om manus, trykkere til å trykke boka, distribusjonsmedarbeidere for å få den ut i salg, bokhandlere til å selge boka. Kritikere til å anmelde den. Og ikke minst en politiker eller to og noen skarve journalister.

Den eneste som ikke tjener på dette er stakkars meg. Eg berre bloggar eg, mens jeg lurer på hva galt jeg har gjort som har fortjent slike politikere.

5 kommentarer:

Hjorthen sa...

Enig. Dette var smålig av Solberg, og at Banjo-Hanssen i det hele tatt vil uttale seg om saken bekrefter vel at han er et fjols. Sykemeldingen er en sak mellom Valla, LO, og hennes lege.

Huff!

Anonym sa...

Høh. At en i samarbeid med lege ikke ser seg i stand til å arbeide vil ikke si at en er fullstendig invalid. Om Valla ikke er i stand til å arbeide betyr ikke at samme Valla ikke er i stand til å skrive bok (eller diktere et kvarter om kvelden)... Alt man skal henge seg opp i som politiker for å skåre billige poenger.

Anonym sa...

Ja, det er helt utrolig. Den forsida skrek mot meg. Men jeg må innrømme at det godtet meg litt at det var Solberg som tråkket i salaten denne gangen :P.

For å sitere Helge samuelsen på http://tripletau.blogspot.com/ :

"Erna tråkker med andre ord i salaten. Hun burde heller spise mer salat, fordi overvekt på sikt gir helseproblemer som i neste instans gir deg og meg økte utgifter.

Skrev jeg det? Mente det ikke, Erna. Som du ser er det lett å være stygg. Men vil vi egentlig ha det slik?"

Nemo sa...

Det absolutt verste her er at det avslører en total dillettantisk og overfladisk virkelighetsoppfatning hos ledende politikere.

Hvordan skjedde denne avsporingen? Når ble norsk politikk redusert til synsing? Og hvordan i allverden klarer media å lure samfunnstopper til å uttale seg på et slikt grunnlag? Hvor er politikernes rådgivere? Kort sagt, hvor er vettet?

Be afraid, be very afraid...

Usladdet sa...

Jeg kan neppe tenke meg at Erna Solberg kontaktet VG for å si det hun sa. Solberg ble nok heller kontaktet av VG som fortalte at Valla skrev bok mens hun er sykmeldt og så spurte VG hva Solberg mener om det.

Slik er det nemlig media arbeider.