fredag, juni 01, 2007

Støtt innsamlingen til Ingebrigt Steen Jensens pappaperm

Vanligvis er det vi som blir hjulpet av Ingebrigt Steen Jensen. Mr. Stabæk, Dinamo-gründer og foredragsholder. Men nå er han i trøbbel. Han har ikke råd til pappapermisjon om de nye reglene blir innført. La oss rekke ut en utstrakt hånd til mannen og gi ham det han trenger.

Ingebrigt Steen Jensen er en av disse guruene som løper fra foredrag til foredrag der han for skarve 70- 80 000 kr setter sammen selvfølgeligheter på en morsom måte, får oss til å stå på stolene av begeistring og etterpå er vi alle enige om at dette var det beste foredraget vi hadde hørt noensinne og nå skulle vi virkelig ta rev i seilene. Og på mandag har vi glemt alt sammen igjen. Det er jo ikke Ingebrigts skyld.

Ingebrigt tjener godt på sin virksomhet. 2,5 mill pr. år. Derfor har ikke Ingebrigt råd til å ta pappapermisjon. Han vil jo tape 200 000 pr. måned og da vil han jo bare tjene 1,7 mill. Det er opplagt at det ikke er nok til å leve av. Man bor da i et overmøblert hjem i Bærum og har driftskostnader må vite.

Jeg støtter Ingebrigt fullt ut. Det er skammelig at når man tjener så godt, så skal STATEN avspise Ingebrigt med sølle 30 000 pr. måned. Det er selvsagt at rike mennesker må få full kompensasjon. Det er jo ingen som kan klare seg på 30 000 pr. måned. I Bærum.

Dersom Ingebrigt hadde hatt råd så ville han gjerne være mer hjemme med sine barn. Det er det ingen tvil om. Les hva Ingebrigt har skrevet i et ”hundreårsbrev til sitt ufødte tippoldebarn.

”Håper du har tid til å gå på kamp og til å kose deg. Nå som jeg har vært død i snart 50 år (jeg er 50 år om en måned, og satser på å leve til jeg blir 100, skjønner du!) er det sikkert merkelig å tenke på hvordan jeg brukte tiden min. Jeg løp fra møte til møte, jeg, i 30-40 år av mitt liv. Jeg stresset meg opp over ting som ikke var det granne viktige, ble urolig for problemer som aldri oppsto og hadde altfor lite tid og plass i livet mitt for det som egentlig gjorde meg lykkelig.

Jeg var for eksempel altfor lite sammen med oldemor og oldefar, altså mine to barn, Thea og Oskar. Da de var små - nå er de 15 og 13, forresten - ville de at vi skulle slappe av, kose oss, stresse ned, spille kort og prate, men jeg var veldig ofte på et møte i stedet. De er vel døde de to også når du leser dette, men kanskje du rakk å treffe dem?”

Hele brevet kan leses her.

Kanskje vi skal starte en kronerulling til Ingebrigts pappapermisjon. Eller bekoste en sterilisering.

Noe må vi gjøre slik at mannen får anledning til å ta en pappa-permisjon. Dersom permisjonen innebærer at han ikke uttaler seg offentlig under permisjonen, så skal jeg vurdere en større donasjon til Ingebrigt Steen Jensens pappapermisjonsfond. Gi så det svir.

9 kommentarer:

Anduril sa...

Glimrende! Andre kommentarer overflødige.

VamPus sa...

Veldig bra! Hvor skal jeg sende pengene?

Knut Johannessen sa...

Vampus: Takk for at du vil støtte. Jeg må få komme tilbake til det, fordi NRK har nettopp ringt og sagt de kommer til å omprioritere årets TV-aksjon. Den kommer i sin helhet til å gå til som de sier: "pappaperm for ubemidlede middelaldrende herrer fra Oslo Vest eller Bærum" og får navnet "Pappapermen 2007."

Undre sa...

Takk, Vox Populi, for at du tok ansvar og kommenterte denne saken!

Etter at jeg så at likestillings- og diskrimineringsombud Beate Gangås ber om at rike også må få fulle foreldrepenger [her], mistet jeg litt motet.

Men hva tjener egentlig mor til barnet, om Steen Jensens økonomi faller sammen om han "bare" får 30 000 kr i måneden, eller aller viktigst, hva bruker han alle pengene på?

Anonym sa...

Utrolig bra - kan det bli bedre enn dette???

Unknown sa...

Kooperativet oppfordrer samtlige norske artister til å gå sammen om å lage en støttesang for Mr. Stabæk. Noe ala "Venn"

Knut Johannessen sa...

Egoisten: Forøvrig har jo Evert Taube vært forutseende nok til å lage en: "Pappa kom hem"

Fjeldstad sa...

Pappa kom hem!
För vi längtar efter dig!
Kom innan sommarn är slut lilla pappa!
Åskan har gått,
och om kvällen blir det mörkt,
stjärnorna syns nu på himlen igen.
Allt jag vill ha är ett halsband av diamanter,
ingenting annat det kostar för mycket.
På våran tomt
är det nu så mycket fotballer
och fullt med fotballspillere har Stabæk kjøpt.
Sjön är så varm
och jag badar varje dag,
och jag hoppar i
utan att bli rädd,
för nu simmar jag så bra.
Vi har så fint nu i vårat lilla skjul,
och en liten gran har vi också sett,
den som vi ska ha till jul.
Detta har jag
skrivit nästan bara själv
och jag ska börja i skolan till hösten.
Pappa kom hem!
Jag vet något som du får!
Nu slutar brevet från din Ellinor.

Anonym sa...

Saken her er at Staten vil pålegge pappapermisjon. Det gjør det hele litt annerledes, fordi man da blir pålagt uforutsette utgifter, og de kan være like vanskelige å takle når man har hly inntekt som lav inntekt. Spørsmålet var om Staten kan ta så store grep i enkeltpersoners private liv, ikke at det var synd på Ingebrigt Steen Jensen som fikk så dårlig råd. Det kan godt være han har urett, men saken er altså en annen.