onsdag, april 21, 2010

En tidsinnstilt bombe i Høyre?

Tilsynelatende går det på skinner i Høyre om dagen. Meningsmålingene peker oppover, så da gjør vel ikke ledelsen så mye galt? Men det ulmer i organisasjonen. Grunnen heter Datalagringsdirektivet.

Høyre skal ta en beslutning bare de får nok kunnskap, sier ledelsen. Men stortingsgruppa hadde kunnskap nok til et ja i september 2009. Og kunnskap nok til et ja i forrige stortingsperiode. Det ser nesten ut som om partiet får mindre kunnskap dess lenger tid det går.

Jeg tror mange av Høyres velgere (inkludert denne)  fikk sin intelligens kraftig fornærmet av Jan Tore Sanner i dagens Politisk kvarter. Der han la frem sitt beste prokuratorknep for ikke å realitetsbehandle DLD på det kommende landetsmøtet. Partiet skal gjennomføre sin egen høring. Og den blir belelig nok ikke ferdig til landsmøtet.Tenke seg til. Egen høring 6 mnd etter at regjeringen satte i gang sin og der svarene forelå forrige mandag.

Per Arne Bjerke avslørte narrespillet og hadde Sanner vært i stand til det, burde han rødmet eller blånet. Det var en usedvanlig pinlig seanse.

Ledelsen i Høyre velger å overse partiets organer på en så eklatant måte som i saken om DLD i håp om at beslutningen skal kunne tas av en engere krets i partiet. Det tyder på at de har mistet en anelse bakkekontakt i den blå ballongens himmelferd.

Selvsagt har et parti som Høyre kunnskap nok til å la landsmøtet ta beslutning om DLD. Hvis ikke står det dårlig til med det gamle kunnskapspartiet. Men ledelsen er livredd for resultatet. Det er nemlig ikke sikkert at de ville få flertall FOR direktivet.

Derfor kan det smelle en tidsinnstilt bombe på landsmøtet. Det er mange som har sett seg lei på ledelsens og stortingsgruppas maktspill og som mener at datalagringsdirektivet er en dårlig sak for et parti som bør sette hensynet til personvern og integritet høyt. Skjer det, kan ledelsen takke seg selv. De får som fortjent.

Jan Arild Snoen har en god kommentar om renkespillet. Det samme har partiets L'Enfant terrible i denne saken: Vampus

2 kommentarer:

Anonym sa...

Har stemt FrP ved de tre siste valgene, men heller mer og mer mot Høyre etter at de har skjerpet seg stort i de siste årene. Men stemmer de for DLD blir det ingen stemme på Høyre neste gang heller. Da kan heller skapfascistene slå seg samme med skapkommunistene AP og kalle seg totalitærismepartiet. Noen som husker styret om mappene til PST? Vel, nå skal vi lage fem millioner av dem og de skal selvsagt aldri, aldri misbrukes. Trekk nisselua godt nedover hodet og bend over for ellers kommer rettsstaten til å kollapse og terrorister, pedofile og andre mørkemenn vil herje fritt. Eller så sier Kripos mens de gir blanke i hverdagskriminaliteten med tyveri, ran og void som det store flertall er utsatt for og der det ikke vil hjelpe det fnugg.

Bernt sa...

Jeg synes allerede Høyre har påført seg stor skade ved å vingle. DLD er en særdeles viktig sak for meg, da de som aktivt velger å støtte dette er særdeles bevisstløse ovenfor en av nåtidens største problemstillinger.