mandag, juni 22, 2009

Ikke fritt frem for privat overvåkning

Takk og pris for Datatilsynet. Som satte ned foten for videre konsesjon til Simonsen Law. Det finnes ikke noen gangbare argumenter for at private skal få drive overvåkning/etterforskning av norske borgere. Det har vi utmerkede offisielle institusjoner til.

Når man leser avisenes dekning av dette, så får man en oppfatning av at det er Simonsen Law (eller pr-byrået) deres som har skrevet artiklene. Spesielt ille er det i Aftenposten. Som både på forsiden av Aftenposten.no og i ingressen presterer å skrive at det er "fritt frem for piratene".

Nei, det er det ikke. Like lite som det er fritt frem for pedofile om ikke Redd Barna skulle få overvåke nettet.

Aftenposten får da som fortjent i kommentarfeltet.

VG er ikke mye bedre. "Datatilsynet stopper jakt på nettpirater" er også som bestilt av Simonsen.

Dagbladet derimot har en langt mer balansert dekning av saken.

Så får vi håpe at ankeinstansen: Personvernnemda er like tøffe. I tillegg bør prinsippene i denne saken bli en valgkampsak. Om de skjønner hva det dreier seg om. Det er ikke lenge siden de vedtok endringer i åndsverksloven. Der mange av representantene ikke ante hva en MP3-fil var.

Og for ordens skyld. Jeg synes ikke ulovlig fildeling er ok. Men jeg synes at å overlate overvåkning av evt. lovbrytere til et advokatfirma er vel så ille.

Så får vi håpe at ikke selskapet har fått for gode kontakter i justisdepartementet. Det var Simonsen Law som bisto dept. ved kjøpet av nytt nødnett. Hvor vellykket det var, kan vel diskuteres.

2 kommentarer:

are salomonsen sa...

at norge roter med roller i disse spørsmålene er vanlig. der det er naturlig og privatisere, på grunnlag av erfaringer fra andre land, blir norge mer offentlig. i andre saker der det er naturlig at det ikke privatiseres blir det privatisert. når ideologi, fornuft, galskap og politikk blandes kommer det mye rart ut.

ser at vox og hans liberale flower power venner vil ha staten til og overvåke seg, det er jo ikke noen bombe. er det egentlig noen forskjell på om stat eller privat gjør det ene eller det andre, så lenge staten er den øverste myndighet? trenger staten og være som i sovjet, bukken og havresekken?

carl christian sa...

viktig innlegg Vox. Nå ser det ut til at det kan holde med gode kontakter i Kulturdepartementet.... Får håpe Datatilsynet klarer å stå på sitt slik Ove Skåra gir inntrykk av at de vil.
http://www.dagbladet.no/a/6860130/