onsdag, februar 28, 2007

Hallgrim Berg og homofiles rettigheter

Hallgrim Berg har som kjent skrevet brev, eller var det bok? I brevet/boken fremhever han at Vesten har frambrakt kvinnefrigjøring, rettigheter for homofile og sosiale rettigheter for folk flest. For å nevne noen av de verdiene han vil verne mot ”muslimsk okkupasjon".

Da er det litt interessant å se at Berg selv ikke alltid har vært så opptatt av homofiles rettigheter. Er det ikke det som kalles dobbelt bokholderi?

Som når han f. eks. gikk sammen med Krf i et forsøk på å få opphevet Partnerskapsloven i1996.

” Komiteens medlem fra Kristelig Folkeparti og representanten Hallgrim Berg vil understreke at partnerskapsloven gir homofile som inngår partnerskap de samme rettigheter som gifte. Det er bare på to områder homofile ikke likestilles med ektepar. Det gjelder retten til vigsel og retten til å adoptere barn. Dette innebærer i realiteten at ekteskapet ikke lenger har en særstilling i forhold til andre samlivsformer i lovverket, men at homofilt samliv er likestilt.

Disse medlemmer viser til at partnerskapsloven innebærer et klart brudd med de grunnleggende prinsipper og den lovtradisjon samfunnet tidligere har lagt til grunn. Ekteskapets særstilling som fellesskapsfundament og som basis for barns oppvekst tilsidesettes.

Disse medlemmer mener ekteskapet mellom mann og kvinne fortsatt må være den prioriterte samlivsform. Det heterofile ekteskapet er den beste ramme rundt barns oppvekst, og også rundt den slekt som skal føres videre. Det er først og fremst hensynet til trygge og gode oppvekstvilkår for barn i stabile familieforhold som er utgangspunktet i den samfunnsmessige begrunnelsen for ekteskapslovgivningen.

Disse medlemmer vil understreke at det forhold at andre land har fått en lignende lovgivning som Norge vedrørende homofilt samliv, ikke endrer de grunnleggende prinsipper som bør være basisen for samfunnets prioritering av ekteskapet som samlivsform i lovgivningen.

Disse medlemmer vil peke på at lovregler som skal ivareta rettigheter og plikter for personer som lever i andre samlivsformer enn ekteskapet, kan fastsettes gjennom en utbygging av loven om husstandsfellesskap.

Disse medlemmer viser for øvrig til dokumentet og er enig i de vurderinger som der er gjort vedrørende partnerskapsloven. Disse medlemmer vil på denne bakgrunn støtte forslaget i dokumentet om opphevelse av partnerskapsloven.

(Uthevelse er gjort av undertegn.)
6 kommentarer:

Eirik Løkke sa...

Hallgrim Berg er heller ikke min favoritt, men det er så store vesensforskjeller i Hallgrim Berg og KRF sine (for all del håpløse synspunkt) standpunkt, og det som Berg kritiserer i sin Amerikabrev/bok. Forskjellene er så fundamentale at jeg knapt vil kalle dette for forskjell mellom liv/lære eller dobbelt bokholderi.

Det er mer interessant å gå igjennom påstandene hans på selvstendig grunnlag, kan hende han har noen poenger.

Knut Johannessen sa...

Når Hallgrim Berg selv i boka fokuserer på bl. a. at homofiles rettigheter er noe Vesten har kjempet frem og som er viktig å forsvare, så er jeg selvsagt enig med ham i det.

Men jeg misliker bare når han bruker dette som et eksempel og argument når han samtidig har forsøkt å redusere de samme rettighetene. At han har gjort det i kompaniskap med KrF er ingen tilfeldighet.

At han skulle ha noen poeng i boka, det ekal jeg ikke fradømme ham. Jeg har ikke fått lest hele ennå.

Det jeg har sett så langt samt hans kronikker blir litt for generaliserende og "bås-settende" til at jeg synes det er et godt grunnlag for debatt.

Anonym sa...

Det er rart med det der. Av en eller annen grunn får det meg til å tenke på en avis som for et par år siden ville ha blasfemiparagrafen styrket, men som så gjorde helomvending.

Anonym sa...

Beate: Tidene endrer seg vettu!

Bjellus Bjellum Klorinius

Anonym sa...

Selv om Berg kanskje har noen poenger så forsvinner det likevel i mengden med vrøvl. Det han og mange andre islamofober (hvis det er legitimt å bruke dette begrepet i denne sammenheng) prøver å innbille oss er at alle muslimer handler på ordre fra Osama bin Laden og at de alle er programmert til å få masse barn for å ta over Europa. Det blir liksom litt for fjernt. Da får du heller skylde på deg selv når eventuelle gode poenger forsvinner i kaoset.

Jeg synes forøvrig Vox kommer med et morsomt poeng i dette innlegget.

Safa Sadat sa...

Hei alle sammen, jeg heter Aisha Sadat, jeg er gift i 20 år med mannen min, og vi har to sønner, eldste en 16 år og yngre er 11 år. Mannen min elsket meg veldig, men det ble til et punkt da han engasjerte seg i en affære med en kvinne som er hennes kollega. Jeg har aldri forestilt meg det, men på en eller annen måte endret holdningen hans til meg og barn seg, den sene han kom fra jobb fikk meg til å tenke over saken. Selv på mitt 20-års bryllupsdag i mars holder jeg meg borte fra sex da vi lover å gjøre det på bryllupet jubileumsdag, 15 dager før bryllupsdagen, tilsto han at ja, han hadde sex med sin kollega.
Han brakte henne i sengen min da jeg var ute på jobb, det betyr at følelsene mine var helt ubrukelige for ham, min mentale tilstand er full av kvaler, jeg tror jeg ikke kan glemme og gjenopprette smertene, denne kvinnen hadde full kontroll over henne og jeg har aldri ønsket å gjøre det med vold, hun vil vinne over meg når hun er skilt, hun sa at hun var sjalu på forholdet vårt, og hun vil ødelegge meg ved å ta mannen min. Jeg måtte diskutere det med en venn som ba meg finne en god stavebeslag, for det første trodde jeg aldri på denne cast-rettskrivningen, men jeg må prøve den før jeg kom over PROFET NOSA UGO-e-posten på internett om hvordan han har hjulpet så mange mennesker med å få eksen tilbake og hjelpe til med å fikse forholdet og gjøre folk glade i forholdet og noen andre historier om åndelig sykdom og mer.
Jeg forklarte situasjonen min for ham, og han hjalp meg med å utføre noen bønner, noen urter og røtter og et lite offer som jeg gjorde, og i løpet av 7 dager kom han tilbake for å be om unnskyldning, og det var bare et mirakel for meg. Jeg er glad i dag at han hjalp meg, og jeg kan stolt si at mannen min nå er med meg igjen og at han nå er forelsket i meg som aldri før.
Trenger du hjelp i forholdet ditt som å få tilbake mannen din, kona, kjæresten, kjæresten, vinne lotterier, urtemedisin mot sykdom, HIV, kjønnssykdommer, astma, leddgikt, feber, hjerneslag eller noen form for sykdom, åndelig problem , Jobfremmelse, seere som leser innlegget mitt som trenger hjelp til livsutfordringer, bør kontakte PROPHET NOSA UGO, og du vil være glad for at du gjorde det.

E-post: nosaugotemple@gmail.com
WhatsApp: +34631686040