onsdag, juni 06, 2007

Hjelp - jeg reiser alene

Nordmenn har tydeligvis et ekstra behov for å bli beskyttet mot alle farer som truer. Mens vi i det ene øyeblikket raser mot formynderstaten som trer alle mulige og umulige regler og lover ned over våre arme hoder, så roper vi stadig oftere på hjelp.

Det siste nå er Canossagangen vi blir pålagt gjennom taxfreebutikken på Gardermoen. Nå ropes det høyt: ”Vi må beskyttes mot kjøpepresset! ”

Ærlig talt, klarer vi ikke på egenhånd å bestemme om vi virkelig trenger enda en deodorant eller en whiskeyflaske? Står det så dårlig til med Ola og Kari Nordmann at noen på passe på oss?

Jeg er enig i at plasseringen av butikken er uheldig. Ikke fordi jeg opplever kjøpepress. Mer fordi disse kjøpepressede passasjerer står i veien for meg, når jeg skal rekke et fly. Som regel er jeg litt sen fordi det ærekjære reservepolitiet i sikkerhetskontrollen omtrent har strippet meg for alle klær. Men dette er ikke verre enn at jeg lever med det. Litt spisse albuer og noen stygge ord, hjelper utrolig.

Derfor foreslår jeg at OSL lar taxfree-butikken være der den er. I stedet kan de omplassere noen av sikkerhetsvaktene til å være støttekontakter for de kjøpepressede. Dersom du ikke kan gå gjennom avgang utenlands uten å bruke penger, så kan du få et skilt til å ha rundt halsen: ”Hjelp, jeg reiser alene og kan ikke motstå kjøpepress”. Da vil en av sikkerhetsvaktene leie deg gjennom taxfree-butikken og påse at du ikke kjøper noe mot din vilje. Problemet er løst.

Hva blir det neste vi ønsker beskyttelse mot?

5 kommentarer:

Programsekretariatet sa...

Heldigvis så skal vi, om enkelte får gjennomslag for ideene sine, begrense våre flyreiser til maks 2 i året (eller som noen har sagt - øke sin flyhyppighet til 2 i året). Men altså: Færre turer, mindre plager på Gardermoen. Hurra? eh. aargh!

This is Norway! sa...

Flott - godt skrevet også. Som du sikkert forstår er jeg helt enig med deg.

Anonym sa...

Ingen oppdateringer på år og dag? Tidlig sommerferie? En annen ting er denne "luggingen" og "frysingen" av bloggen din i det man går inn på den. Veldig irriterende.

Knut Johannessen sa...

Hyggelig at du følger med Aksel. Jeg har litt dårlig samvittighet, men det skjer mye på områder som jeg må prioritere foran bloggen. Det tekniske skal jeg se på.

Anonym sa...

Det er forståelig :). Høres ut som en fin tur på Stampen i Stockholm. Kanskje verdt en visitt neste gang jeg når byen.