onsdag, april 09, 2008

Ble det så mye?

Man skulle tro at enklere regneoperasjoner som addering og multiplikasjon, er minimum man forventer av styret i en bank. Det gjelder tydeligvis ikke i Sparebank1-gruppen.

Da adm. dir. Gunn Wærsted (som hadde gjort en glimrende jobb) selv valgte å slutte i fjor, utløste hun en fallskjermpakke (etterlønn og pensjon) på 12 millioner kroner. At det ble så mye, kom tydeligvis som en overraskelse på LOs representant i styret: hovedkasserer Bente Halvorsen og ikke minst på styreformann Finn Haugan.

"- Dette er ekstremt mye penger. LO beklager at nivået på lønn og annen godtgjørelse for toppledere her i landet ligger skyhøyt over alle andre, og arbeider for å begrense økningen, skriver hovedkasserer Bente Halvorsen i LO i en e-post til DN.

Arbeidstagerorganisasjonen stilte imidlertid aldri spørsmål ved den lukrative avtalen som man ifølge Halvorsen "ikke helt overskuet konsekvensene av"."

Nei, vi får for medlemmenes skyld håpe at LO er bedre til å beregne effekten av AFP-ordninger.

Styreformann Haugan har stukket hodet godt i sanden, ikke ulikt hvordan noen av kundene reagerer når regningene kommer:

"- Vi alle, også Gunn, syntes det ble et stort beløp, og vi var ikke forberedt på størrelsen. Vi må nå ta konsekvensen av egne handlinger. En avtale er inngått, og vi må bare følge opp utbetalingen av den. Nå hadde jeg heldigvis fortrengt det, men pensjonsavtalen ble kostbar da, sier Haugan til DN."

Til deg som er kunde i Sparebank1-gruppen. Stikk fortest mulig. Et bankstyre som ikke klarer å beregne en pensjon og addere det til lønnsutbetaling burde skremme hvem som helst.

4 kommentarer:

Gjervan sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Anonym sa...

Eller engasjer deg i driften av banken. Den er vitterlig et samvirke (selv om bakfolk har en lei tendens til å sette andre navn på eierformen).

Knut Johannessen sa...

KEE: Beklager, men her er nok din kunnskap noe mangelfull. Sparebank1-bankene er ikke noe samvirkeforetak. De eiet av Sparebank1-gruppen så det holder nok ikke å møte opp på generalforsamlingen og vise til innskuddskontoen din.

Jeg vet ikke om det finnes noen av de "gamle" sparebankene igjen etter at muligheten for å utstede grunnfondsbevis ble etablert i 2002.

Anonym sa...

Det er jo litt komplisert det hele, men det er fremdeles, slik jeg har forstått det, slik at innskyter er eier i de lokale avdelingene av de regionale selskapene som igjen eier 90% av sparebank1 gruppen. Lang vei opp riktignok...