onsdag, april 09, 2008

Surprised anyone?

Dagbladet "avslører" i dag at kunnskapsnivået blant norske journalister er pinlig dårlig. Som om det skulle være en bombe. Det avsløres i norske avis-spalter daglig. Men det er jo fint å få det dokumentert av andre også. Og det var faktisk verre enn jeg trodde.

"- Denne undersøkelsen bidrar ikke til at pressefolks allerede lave anseelse blir noe bedre, sier generalsekretær Per Edgar Kokkvold i Norsk Presseforbund til VG."

Det burde kanskje være en utfordring for presseforbundet?

Oppdatert: Det verste er at testen er pinlig enkel også. Skremmende med så dårlig score. Prøv selv, du skal ha dårlig allmennkunnskap for ikke å få høy score.

Jeg scoret 100 % på testen "Journalisttesten"!

Prøv du også: Journalisttesten


7 kommentarer:

Gjervan sa...

Det er ikke så mye kunnskapen jeg er bekymret for, det man alltids lese seg opp på. Det er journalistenes evne til å oppfatte ironi og spissformuleringer jeg er bekymret for.

"Bush drepte Mandela", "Al Gore oppfant internett" og "Hillary Clinton: - Patetisk".

Flopsy sa...

Jeg skammer meg litt over å ha fått en feil på testen. Men det burde jo være mer enn godt nok til å bli journalist. Firdaposten neste?

Anonym sa...

Dette var da spørsmål som en hver med grunnleggende allmenndanning burde kunne svare på? (Skryter av mine 100%)

Knut Johannessen sa...

Flopsy: Hvis du svarte feil på spørsmålet om AFP, så er det ikke å anse som en feil (i mine øyne) Det finnes nemlig et nyhetsbyrå som heter AFP.

Men uansett så ville 1 feil sannsynligvis medføre at du ikke ville fått jobb i Firdaposten. Årsak: overkvalifisert. De vil nok ikke ha noen brigthe hoder der, nei.

Anonym sa...

Fikk dessverre også en feil. (Om USA er medlem av OSSE).
Kunnskapsnivået til de som laget testen bekymrer meg imidlertid like mye:
9 av 10 rette gav 88%.
Hvor har de lært prosentregning, mon tro?

Hjorthen sa...

Jeg hadde samme feil som ivare over her. Ikke bra, men du har helt sikkert rett i at det er nok til å bli ansett som overkvalifisert for Firdaposten.

*lurer litt på kriteriene for ansettelse der*

Flopsy sa...

Forrige kommentar var forøvrig skrevet av meg, altså Flopsy. Det hender jeg glemmer å sjekke hvem av oss som er innlogget...