onsdag, april 16, 2008

Bondekuppet

At Bondelaget føler behov for å fremstå i "lånte fjær" overrasker vel ikke. Det tyder vel bare på en litt dårlig sak. Men at 55 lokalaviser (+DN) reagerer på at Bondelaget vil utnytte deres goodwill i lokalsamfunnet er forståelig.

Prinsipielt er stuntet meget betenkelig. Dersom redaktørene lar dette passere uten videre ligger veien klar for nye forsøk. Hva om Vigrid utførte et tilsvarende stunt? I praksis er det selvsagt en viss forskjell. I prinsippet ikke. Godtar man at Bondelaget gjør det, får man akseptere at organisasjoner man normalt tar avstand fra, også gjør det. Det skal bli spennende å se reaksjonen.

Når det gjelder landbruksoppgjøret spår jeg følgende:

Bøndene krever ett sted mellom 3-3,5 milliarder. Staten tilbyr 800-900 millioner og så blir man enige om ett sted mellom 1-1,5 milliarder. Hvem som betaler, er det mindre tvil om.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Jeg vil mer enn gjerne betale for at vår mat i hovedsak fortsatt skal produseres her i Norge. Bedre å betale nå enn å måtte betale i dyre dommer senere.

Anonym sa...

Ovenstående kommentar må vel kunne gå rett inn i kategorien "dagens dummeste". At du vil betale mye for norsk mat er helt og holdent din egen sak. Problemet her er at alle vi andre også må betale mye for norsk mat enten vi vil eller ikke, fordi vi i dag har så høye tollmurer på matimport at det ikke finnes noe reelt alternativ. Senker vi tollmurene, kan du fremdeles kjøpe dyr, norsk mat, mens jeg kan nyte en deilig fransk skinke til halve prisen hvis jeg har lyst.