søndag, april 13, 2008

Journalistikk til å spy av

I sitt hovedoppslag i papirutgaven (jeg finner ikke reportasjen på nettet), "imponerer" Dagbladet. Som heading bruker de "Ga alt for operaen" og det ledsages av et stort bilde av en liten, og helt sikkert meget ulykkelig gutt som kaster opp like foran den danske dronningen.

Noen hver kan kanskje forstå hva slags spenning og forventning som preger en liten guttekropp som skal få representere den nye operaen. Så mye kan det bli, at det går galt.

Tenk hvordan den lille gutten måtte føle det da ulykken var et faktum? Når han da som tilleggs-straff får bilde av opptrinnet i stort format i Dagbladet, kan vi da ane en knust liten gutt på det som som skulle bli en stor dag for ham.

Jeg gratulerer journalist Karen Moe Møllerop og redaktør Anne Aasheim med gårsdagens scoop. Dette var journalistikk til å spy av.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Uff. Jeg fikk med meg det på sendingen, og tenkte stakkars gutt. Det hadde sikkert gått ok, men ikke når han får det smurt utover i Dagbladet.

Knut Johannessen sa...

Iskwew: Jeg så på nesten hele sendingen, men tydeligvis ikke dette opptrinnet (luftet sikkert bikkja), Selv om det skulle være vis på TV, så rettferdiggjør ikke det at Dagbladet slår det opp som de gjør. Jeg ble bare skikkelig forbanna.

Fede M. sa...

Heilt einig, og eg kan ikkje påstå at min forakt for Dagbladet vert noko mindre med sakar som denne. Beklageleg nok ser ein tendensar som dette oftare og oftare, i fleire og fleire media. Til slutt kjem eg til å halde meg unna alt som heitar nyhende, berre fordi eg blir kvalm og irritert på all den såkalla «populærjournalistikken» og sosialpornografien vi omgjer oss med.

Anonym sa...

Jeg syntes også førstesiden til gårsdagens Dagbladet var usedvanlig smakløs, "Brøt sammen da hun fikk beskjeden om datterens død" akkompagnert av et bildet av moren til jenten som ble drept i Sverige tatt i det øyeblikk moren blir informert om datterens skjebne.

Andreas sa...

Kvalmt. Hvis ikke jeg husker helt feil står det noe i Vær Varsom-plakaten om å beskytte folk mot seg selv, og ta særlig hensyn til barn. Nå så jeg ikke oppslaget selv, men dere som har sett det kan kanskje vurdere en klage til PFU.

Journaliststudent.