onsdag, mai 21, 2008

Kunnskapsløse journalister II: Dagsrevyen

Hvor mange timer er det i en uke, Martin Gievær? I kveldens sending presenterte Dagsrevyens reporter at de bosniske arbeiderne på Ansgar hotell hadde jobbet 300 timer i uka. Det kunne jo vært en forsnakkelse, men påstanden ble gjentatt èn gang til.

Det er ille nok at arbeidere jobber for 30 kr. timen, men hvis de i tillegg jobber 300 timer i uka, så blir det vel kriminielt. Jeg trodde det bare fantes 168 timer i en uke. Da jobber du riktignok 24 timer i døgnet, 7 dager i uka. Jeg foreslår at Martin Gievær utstyres med kalkulator. I tillegg til mikrofon.

Kanskje det er de bosniske arbeiderne som er de smarte gutta. Hvis de har klart å fakturere 300 timer pr. uke, så situasjonen snudd på hodet.

At Dagsrevyen fremstilte det som om det var Choice-hotell og at Petter Stordalen sto bak, skyldes også dårlig research. Choice-kjeden skal leie bygget til høsten når ombygging er ferdig. Stordalen eller firmaet eier ikke bygget og er ikke ansvarlig for utbyggingen. Desto bedre at tar et følt ansvar og garanterer for betalingen.

Dagbladet er ikke særlig bedre, noe Hjorthen har en sak på i dag.

1 kommentar:

Anonym sa...

Dersom de jobbet 300 timer/uke for 20 kr/time blir jo ukelønnen ikke så verst. Hva klager man over?