onsdag, mai 14, 2008

Journalister og kunnskap

Noen medier har man bare gitt opp. Dagbladet for eksempel. Men jeg har fortsatt tro på at NRK og Dagsrevyen er en av de siste skansene når det gjelder kunnskapsbasert nyhetsformidling. Kanskje.

I forbindelse med avsløringen om at GrameenPhone som eies av Telenor og fredsprisvinneren (!) Grameen Bank, har kjøpt mobilmaster av et selskap som utnytter barn, ble næringsminister Dag Terje Andersen intervjuet av nyhetsanker Nina Owing:

"Men du som er generalforsamling i Telenor....."


Noe Dag Terje Andersen måtte dementere at han var. Sist det var en næringsminister som utgjorde generalforsamlingen i Telenor, var i 2000. 4. desember samme år ble selskapet delprivatisert og børsnotert. Derfor kan generalforsamlingen bestå av 40812 aksjonærer.

Det er to muligheter. En ren glipp, eller at Nina Owing var dårlig forberedt. Uansett, så må det kunne stilles strenge krav til nyhetsformidlingen i NRK. Dette var for dårlig.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Hehe, det er ikke noe nytt at Nina Owing tråkker i salaten. Hun var antagelig blant hovedårsakene til at Standpunkt ble lagt ned ved nyttår, slik at vi nå ikke har et debattprogram som går i dybden (se også mitt innlegg 10. mai 2008 19:31 i Dagsavisens forum). Landstinget er blitt et slags demokratisk Dagsnytt Atten, Redaksjon EN er hva det alltid har vært (det har bare også tatt over for Standpunkt og blir ikke lenger parodiert i Hallo i uken. Tilfeldig? Neppe!); Holmgang, som etter min mening var det relativt beste programmet (men etter BBC- og SVT-standard dårlig), er lagt ned. Dagsnytt atten er det beste vi har igjen, men vi må også ha et like langt program som går i dybden i én bestemt sak av interesse. Da holder det ikke med de perifere sakene i Rett på i NRK P1 på fredagene, et program som for øvrig også har et slags landstingspreg over seg.

Tilbake til Owing. Hun fikk altså svært dårlig skussmål som programleder i Standpunkt, sammen med sin makker Erik Wold. Jeg ble faktisk litt overrasket da Carl I. Hagen også kritiserte disse, sammen med Oddvar Steenstrøm, mens han derimot roste Viggo Johansen, i sin selvbiografi. Men det er virkelig en skam for Norge at vi nå ikke har et eneste program der politikerne kan stilles til ansvar. Kan ikke Jarle Roheim Håkonsen og Christine Præsttun inviteres hjem igjen og lede Standpunkt på nytt? Det ville være godt for norsk debatt. I tillegg til seeravstemninger på slutten. For eksempel om staten burde eie hundre prosent av aksjene i StatoilHydro. Eller om Petoro burde delprivatiseres.
___________________________________
Stopp ødeleggelsen av Grunnloven - det norske folks frihetsbrev!
http://opprop.no/opprop.php?id=grunnlov

Til støtte for en konservativ og konstitusjonelt (Kp) samt økologisk (MDG) forsvarlig politikk, anbefales følgende partiers representanters adgang til Stortinget: Kystpartiet (http://kystpartiet.no/images/files/HOVEDPROGRAM2005_2009.pdf) og Miljøpartiet De Grønne (http://www.gronne.no/wp-content/uploads/2007/3/mdg_program.pdf). Disse partier kan ikke gis prinsipiell støtte i alle saker, men de bør komme inn på Stortinget fordi de utgjør en viktig form for mindretallsopposisjon.

Anonym sa...

hehe..

Fikk det ikke med meg. Var det på direkten siden det ikke ble redigert?

Anonym sa...

Ny unøyaktighet fra Owing i dag? Det reviderte budsjettet som ble lagt frem i dag, heter vel strengt tatt revidert nasjonalbudsjett og ikke revidert statsbudsjett. Eller tar jeg feil? Uansett, dette er kanskje flisespikkeri. For øvrig overrasker det meg at verken kommuneproposisjonen eller revidert nasjonalbudsjett kommer blant de fire hovedsaker i Dagsrevyen. Til sammenligning til dette opp godt over halvparten av plassen i Dagsnytt atten. Legger de ned dette programmet, kommer jeg til å si opp lisens og kaste ut fjernsyn og radio. NRK må ha vett til ikke å forandre på flere kvalitetsprogrammer, slik de gjorde med P2s Nyhetsmorgen for noen måneder siden.