lørdag, august 09, 2008

Champagne - verdt å slåss for

Min absolutte favoritt blant lørdagslesningen er "Lest siden sist" i Dagens Næringsliv. Jeg bare må ha med meg siste høydepunkt fra Kragerø. Dagens notis fra Kragerø Blad/Vestmar fikk et innflyttet Bærumshjerte til å svulme av stolthet og bekrefter myten om at vi besitter cremen av norsk ungdom:

To ungdomsgjenger, en fra Bærum og en fra Asker, kom opp i en heftig krangel i Kragerø sentrum om hvordan man skulle uttale navnet på en finere fransk champagne.

Da de ikke ble enige tok gjengene til å slåss. Om de var de fra Bærum eller Asker som gikk seirende ut av "sjampanjeslaget", vites ikke.

Det er opplagt for de aller fleste at ungdommene fra Bærum har de beste forutsetninger for å ha rett. Høytlesning for barna fra øverste del av Vinmonopolets champagneliste starter vi med ganske tidlig. Ungdommene fra Asker ble nok bare sure fordi de tapte. Alternativt kan taperne få et glass Trøndersjampanje: Hjemmebrent og Nyco, må drikkes mens det bruser.

7 kommentarer:

Cat sa...

Wheee :-D

Dette må jo sies å være en herlig nyhet selv om det var en slosskamp involvert. Bra disse ungdommene i alle fall har forstått at man må forsvare det som er viktig i livet!

Vox populi sa...

Cat: Ikke sant? Hadde de bare ringt, så kunne jeg fortalt at Bollinger skrives med to l-er.

Cat sa...

:-p

Kanskje det finnes et udekket marked for innføringskurs i champagnens edle verden der ute i Asker og Bærum?

Vox populi sa...

Cat: Bærum er meget godt dekket. Det er en del av allmendannelsen. Helt fra grunnskolen inngår oenologi i fagkretsen. Det er nok verre i Asker.

Pål H sa...

Hehe, du vet det er sommer når Asker- og Bærumsungdommen barker sammen over champagneglassene.

Jeg synes ærlig talt det er en av de beste politiske kommentarene på langt tid...

Du kan ta vedde Bollingeren på at Kragerø sentrum preges av andre konflikter enn denne resten av året:)

Vox populi sa...

Pål: Det er noe absurd over denne notisen som gjør den til en sosiografisk fulltreffer. I min ungdom på Vestlandet var det stort sett damer og biler man slåss om. Men for å sitere Bob Dylan: The times they are a-changin'.

Anonym sa...

Kan ellers også reklamere for "Eikefjordcampari". Det er heimebrent med neseblod. Skål!