onsdag, august 13, 2008

Raske Roger og Lure Petter

Dagbladet "avslører" i dag at Tromsø 2018 gjør jobben sin. Det er på høyde med "hund biter mann".

I Norge skal resultateter helst komme av tilfeldigheter og skippertaksmentalitet. Å stille uforberedt er tøft, folk som forbereder seg er pyser som ødelegger ethvert møte.

Så når "Raske Roger" Ingebrigtsen og Petter Rønningen gjør den jobben som Tromsø 2018 betaler dem for og forbereder seg grundig for å få statstøtte til den dårlige idèen om OL i 2018, virker det en smule suspekt. Man trenger sjelden lete lenge etter en "kommunikasjonsekspert" som er villig til å dele ut karakterer. Denne gangen må Hans Geelmuyden i Geelmuyden og Krise vært opptatt i telefonen.

Jeg misliker sterkt tanken på at det skal arrangeres et OL til i Norge. Uavhengig av sted. Men man må skille mellom snørr og barter. Det hindrer meg ikke i å beundre godt håndtverk som i dette tilfellet.

Etter å ha lest strategidokumentet synes jeg gutta har gjort en meget god jobb. Dessverre. At de kartlegger det politiske Norge for å finne ut hvor "venner" og "fiender" befinner seg, er helt naturlig. Slik er det bare. Jeg synes heller ikke at det er pinling for Tromsø 2018 at det kommer ut. Det som er pinlig, er måten det skal være kommet ut på. At noen skal ha glemt det på et fly. Det er uprofesjonellt.

5 kommentarer:

Konrad sa...

Ja, Smarte Sigurd (Grytten) har også blitt kommunikasjons-"ekspert". Artig karriere den karen.

Konrad sa...

Jeg har forresten selv vært i flere møter med Petter Rønningen, han er en meget overbevisende kar ansikt til ansikt. Han kan sikkert gjøre en god jobb i kulissene, det er jo bare snakk om å overbevise en håndfull politikere.

Anonym sa...

Dagbladets vendetta mot Tromsø-OL føyer seg pent inn i et mønster for Dagbladet. Avisa er konsekvent negativ til ALT utenfor Oslo. Og hva er det nå Dagbladet har "avslørt"? INGENTING! ABSOLUTT INGENTING! Faktisk er det som fremstilles som "suspekt virksomhet" intet annet enn helt normal lobbyvirksomhet. Hadde Oslo eller Trondheim gjort det på en vesentlig annerledes måte, hadde de gjort en dårlig jobb. Og hvem tror nå at Oslo eller Trondheim ville gjort det annerledes, for ikke si latt være å drive lobbyvirksomhet? Anyone? Ikke det....
Dagbladet profilerer seg mer og mer som en ren lokalavis for Oslo, og er blitt totalt irrelevant utenfor Oslo. Hvis avisas redaksjon synes det er greit å være en lokalavis for Oslo, så gjerne det. Da konkurrerer de mot "storheter" som Aftenposten, Dagsavisen, Akers Avis, Lokalavisa Frogner, Nordre Aker Budstikke, Nordstrands Blad og Ullern Avis Akersposten, så gjerne for meg. Opplagstallene forteller jo sitt, VG er pr. i dag landets eneste riksavis, men jeg venter bare på at også de gir opp, og blir en uvesentlig lokalavis i Oslo.

SV sa...

"Jeg synes heller ikke at det er pinling for Tromsø 2018 at det kommer ut. Det som er pinlig, er måten det skal være kommet ut på. At noen skal ha glemt det på et fly. Det er uprofesjonellt"

Man kan vel diskutere om hvorvidt det er pinlig eller ei. Men uønsket må det absolutt kunne sies å være. Tromsø OL må ha visst at de bl.a. gjennom Brennpunkt programmet var i ferd med å pådra seg et image som et lure & trikse OL. Da passet det særdeles dårlig med denne eksponeringen - selv om dette er det alle gjør og det de burde gjøre.
I befolkningen er det en stor avstand mellom det man intuitivt vet at alle gjør og slik man ønsker at det skulle bli gjort. I tråd med Bismarcks utsagn om pølser og politikk, så har man nå fått kikke inn på bakrommet der pølsene blir til. Og selv om man er glad i pølse blir det et syn de fleste betakker seg for.
Tromsø OLs problem nå er ikke konspirasjonen av søringer og avisene deres. Problemet er at de fleste medier klumper seg sammen i flokk når det gjelder vinkling. Og vinklingen nå er et Tromsø OL preget av rot, intriger og lurendreieri - rettferdig eller ikke.

Vox populi sa...

Konrad: Ja, jeg også tror Petter Rønningen er i stand til å gjøre en god jobb for Tromsø 2018. Dessverre.

Anonym: Vi deler absolutt vurderingen av hva Dagbladet har avslørt i denne saken. Som vanlig, next to nothing.

SV: Det er selvsagt uønsket pga vinklingen, men jeg er ikke sikker på om "lure&trikse"-bildet i mediene får så sterk påvirkningskraft. Jeg tror folk flest er i stand til å se at dette er er fullt legitime metoder. Som er nødvendige for å oppnå det man ønsker. Lobbyister gjør dette hele tiden. Jeg er er usikker på om det er vinklingen og media som er Tromsøs verste fiende. De har kanskje ikke det beste konseptet?