tirsdag, desember 19, 2006

Er Telenor-PR god PR?

Et stygt prolapstilfelle har bidratt til at mitt skrøpelige legeme har tilbrakt mer tid i horisontal enn vertikal stilling. Noe bloggen har fått lide for. Det har gått ut over en mer utfyllende kommentar til Graneem Bank, mikrokreditt og Muhammad Yunus. Men dere er nå advart. Den kommer.

Dagbladet har vært nærmest panegyriske i sin hyllest av fredsprisvinneren. Og tilsvarende kritisk til Telenor. For Dagbladets journalister og redaktører er verden enten sort eller hvit. Gråtonene er fraværende.

Gårsdagens "skittpakke" fra Esten O. Sæther får ligge. Vi kan alle ha en dårlig dag på jobben.

Dagens leder er morsommere. Jeg er langt på vei enig med lederskribenten. Telenors håndtering av PR-arbeidet i forbindelse med Yunus utspill har vært elendig.

Når lederskribenten fastslår:

"Det er heller ikke det faktum at fredsprisvinneren er en sluere spiller enn Baksaas. Så hvorfor han fortjener 37 millioner kroner i opsjonsgevinst er fremdeles en gåte. Han må ha skadet selskapet for atskillig mer."
så tar han fryktelig feil

Nei, Dagbladet, Baksaas har nok ikke skadet selskapet. Fra 1. desember til i dag har kursen steget fra kr. 105 til kr. 119 = kr. 14

Når man multipliserer det med 1 680 274 570 aksjer, har selskapet økt verdien med kr 23 523 843 980.

23,5 milliarder i verdiøkning på 20 dager med mye negativ omtale tyder ikke på at skaden er sjenerende stor. Det tyder heller ikke på at aksjonærene leser Dagbladet.

2 kommentarer:

Milton Marx sa...

Telenor er et møkkaselskap, synes nå jeg. Men dét betyr jo ikke at de ikke kan ha rett. I dette tilfellet burde de ta den maksimale gevinsten de kan få.

Anonym sa...

uffda, håper du er bedre nå ... har slitt med litt ryggproblemer selv også, ikke gøy :(