søndag, desember 31, 2006

Bli kvitt dem

Kristin Halvorsen har tenkt høyt i Dagsavisen. Hun synes det er for mange Høyre-folk i styrerommene til de statlige bedriftene. Nå vil hun ha gode folk i styrene. Jeg er enig. Bli kvitt dritten. Disse inkompetente menneskene med blå partibok er ikke noe å samle på.

At de har sørget for en verdistigning på 357 milliarder kroner i perioden 1.1.2002 til 31.06.2006 er ikke mye å skryte av. En verdistigning på statens investeringer på 127% og salgsgevinster og utbytte på 98 millarder i perioden, er latterlig lavt og langt unna det styremedlemmer med røde partibøker kan få til. (Kilde: Statens eierskapsmelding, Stortingsmelding nr. 13, side 12)

Nå vil Kristin Halvorsen sørge for å få inn folk med riktig hudfarge, unnskyld, partifarge. Hun forsøker febrilsk å finne kloninger av de som satt i styrene til Norsk Jernverk, Kongsberg Våpenfabrikk, Raufoss, Finotro for å nevne noen. Den gang man så mer på partifarge enn kompetanse når styreverv skulle fordeles. Det gikk ikke spesielt bra.

Jeg kan anbefale litt næringspolitisk historielesning for Kristin Halvorsen. Et godt sted å starte er : Espen Søilens "Hvorfor gikk det galt? - Statens rolle i utviklingen av norsk næringsliv etter 1945"

Forøvrig benytter jeg anledningen til å ønske Kristin og eventuelle andre lesere et riktig godt nytt år.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Ja la dem gå tilbake til fortiden. Den gangen de innsatte LO pamper utelukkende fordi de hadfde vært snille mot ap og venstresiden. Makan, men det kom jo ikke uventet.

Anonym sa...

Insinuerer du at blå partibok er likestilt med kompetanse og rød partibok likestilt med inkompetanse? Det blir vel ikke særlig bedre enn den holdningen du kritiserer SV for?

Jeg tror vel _egentlig_ du mener at man bør ha kompetente mennesker i styrene, uavhengig av partibok? Kanskje til og med noen kompetente mennesker _uten_ partibok? Sånne helt uavhengige kompetente mennesker?

Knut Johannessen sa...

Tiqui: Nei jeg insinuerer ikke det. Men i enkelte sammenhenger der ideologi (sosialisme) blir sterkere enn kompetanse, så tror jeg fargen på partiboken er viktig. Men jeg er med redd for politikere enn styremedlemmer.

Men det forhindrer ikke at det finnes kompetente mennesker både med blå, rød og grønn partibok.

Ja, du har rett. Jeg vil ha de beste styremedlemmene. Uansett hvilke farge de har på partiboka. Resulatatene så langt tilsier ikke at det er nødvendig med noen stor hoderulling på generalforsamlingene til våren.

Anonym sa...

Menneskesynet Kristin Halvorsen legger for en dag er skremmende. At det er politiske meninger, ikke kompetanse, som skal være avgjørende minner om den type holdninger regimer AKP beundrer har.