onsdag, desember 20, 2006

Hva den mannen ikke vetEn ting er at man ikke vet og ikke kan. En annen ting er å eksponere det for all verden. Hallgeir Langeland er en av dem som ikke vet hva han snakker om og deler sin uvitenhet med oss.

Han går inn for at staten skal kjøpe 100% av det fusjonerte selskapet Statoil/Hydro. Begrunnelsen er selsom. Han er redd for at selskapet kan flytte konsernkontoret til London. Derfor går han sterkt ut i dagens Dagbladet

Langeland kan ta det med ro. Ja, staten kan faktisk selge seg ned til 34% og fortsatt ha veto mot flytting av konsernkontor. Forklaringen er enkel:

I Statoils vedtekter er det i § 2 fastslått: Selskapets forretningskontor er i Stavanger. Som kjent kreves det 2/3 flertall på en generalforsamling å endre selskapets vedtekter. Det burde være elemetentærkunnskap for en stortingsrepresentant. Det er jo Stortinget som vedtar lover. Også aksjeloven.

Så Langeland kan sove videre i uvitenhetens verden. Selv med dagens statlige eierandel i Statoil ligger hovedkontoret trygt. Om da ikke den rødgrønne regjeringen ønsker å flytte det da.

Fotograf: Knut Åserud/SV

2 kommentarer:

Anonym sa...

Jeg tror han vet dette utmerket godt men prøver seg på en "spansk en". Han antar vel at folk flest ikke vet noe om dette, og trussel om å flagge ut hovedkontoret er god skremselspropaganda.

Knut Johannessen sa...

Tormod: Jeg vet ikke hva som er verst. Om han later som han ikke vet, eller om han ikke vet. Om jeg uttrykte meg uklart nok.