søndag, desember 10, 2006

PrioriteringDagbladet, mer kjent som "Forbrukerrapporten" vet å prioritere. Kl. 14, da Nobels Fredspris ble delt ut og de fleste andre media var opptatt av dette og hadde det som hovedoppslag på sine nettsider, så slår Dagbladet til med sin originale vinkling.

Årets julegavetips og produktpromo er selvsagt viktigere enn en eller annen tulling som driver og låner ut småpenger til fattige mennesker langt-bort-i-stan.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Kl. 14 burde jeg helt klart skrevet en bloggpost om fredsprisen, Yunus, mikrokreditt, mikrofinans og alt som ryktes om fordeler og ulemper - siden jeg liksom skal kunne noe om dette. Men i stedet satt jeg med nesen i papirene på skrivesalen og skrev tekster jeg ikke har lov å publisere på bloggen før etter de har vært bedømt av en komite på Universitetet..

Irriterende å måtte prioritere slik, siden blogging jo skal være ferskvare. Jeg får bare la andre skrible ivei i media og så får jeg ta en oppsummering når jeg får tid til bloggen igjen.

Du er forresten den eneste norske bloggen jeg fant som i det hele tatt nevner fredsprisen, så det er vel snakk om litt julestri-prioriteringer i blogglandia også?

Knut Johannessen sa...

Tiqui: Men da har vi noe å glede oss til. Jeg regner med at du deler noe av kunnskapen med oss "uvitende". Jeg ble veldig fascinert av det arbeidet som Yunus har gjort og gjør noen spede forsøk på å sette meg inn i det. Det er vel sjelden klisjeen om "mange bekker små" passer bedre.

Anonym sa...

Jeg ble oppmerksom på denne typen lån den gangen Kolibri kapital var i planleggingsfasen. En norsk "bank" hvor man kan sette inn sparepenger, og de blir lånt ut til mikrokredittforetag blant fattige.

Verdt å sjekke ut, etter å ha vært i drift i noen år så fikk de Culturaprisen. Cultura er jo også en bank det er verdt å titte på for de som er opptatt av etisk pengebruk.

Anonym sa...

Jeg kan godt forstå at store aviser vil vise noe annet enn det alle andre aviser har på sin forside, men det betyr ikke at kamera tilbud bør forflytte seg fra elkjøp annonser til redaksjonelt forside stoff.
sukk... jeg blir litt trist inni meg.

Men det finnes en løsning! Ikke les slike dritt aviser som dagbladet, VG og (siden det ikke er langt fra det samme) Se og Hør. Det finnes fult av andre og langt bedre nyhet sider der ute... Personlig liker jeg;
http://news.bbc.co.uk/

Anonym sa...

Vox: Ja, jeg har planer om å bloggelere litt med utdrag fra det jeg har lært. Jeg begynte å fascinere meg for dette for 6 år siden, den gangen mikrokreditt-tanken var ganske ukjent i Norge. Etter 6 år med bøker, artikler, seminarer, konferanser og praktisk feltarbeid som voluntør for en MFI i Bolivia begynner jeg å få tak på fenomenet. Jeg har allerede skrevet to små poster om det, men de er jo ikke særlig utfyllende, da.

Men enn så lenge gleder jeg meg til feiringen med foredrag av Yunus og direktøren i Grameen bank i kveld.

Knut Johannessen sa...

Tiqui: Jeg ser frem til bloggpostene. Jeg hadde jo hørt om mikrokreditt tidligere, men ikke fått noen dypere forståelse for det, før jeg leste litt om Yunus og Grameen Bank. Det er absolutt et interessant tema.

Jeg så i Aftenposten,lørdag at Johan H. Andresen i Ferd, utfordret statsministeren. Andresen hadde i mars skrevet et brev og oppfordret til et felles mikrokredittfond der Ferd/Andresen ville gå inn med 100 mill om staten gikk inn med 900 mill. Han hadde ikke en gang fått svar. De hadde gått videre på egen hånd.