mandag, juli 28, 2008

Lønn som fortjent?

Lederlønninger et et evig tilbakevendende tema. Det er kanskje det ordet som får frem det verste i en hvilken som helst rødgrønn statsråd. Men bare når det gjelder ledere i det private næringsliv.

Men virkeligheten innhenter også SV. Deres lett bortgjemte fornyingsminister, Heidi Grande Røys argumenterer omtrent på samme måte som en hvilken som helst privateid styreformann:

- Med den harde konkurransen i arbeidsmarkedet har dette vært nødvendig for å rekruttere og beholde gode ledere, sier fornyings- og administrasjonsminister Heidi Grande Røys (SV).
Jeg synes argumentene er hørt mange ganger tidligere. Forskjellen er at da har man bare fått hånflir og sure kommentarer fra venstresiden.

En helt annen sak er at om ledere i privat sektor, år etter år, hadde bommet på budsjettene og ikke fulgt de pålegg som styret gir dem, så hadde de fått sparken. I helsesektoren får man lønnstillegg. "For å beholde gode ledere"!!!

Kristin Halvorsen satte jo i 2006, premissene for hvor mye ledere burde tjene:

- Jeg møter altfor mange i norsk næringsliv som bare sammenligner seg oppover med internasjonale og amerikanske selskaper, men i Norge burde en se til statsministeren, sier Halvorsen.

Skal næringslivstoppene tjene mer, mener Halvorsen at de må begrunne hvorfor de har en mer ansvarsfull jobb enn statsministeren.

Det skal bli artig å lese begrunnelsene fra statlig sektor.

3 kommentarer:

Anonym sa...

SV's eneste kriterium for å ha gjort en god jobb er jo at man har brukt mye penger.
Hverken innsats for øvrig eller effekt av pengebruken skal måles.

Forsvinningsministeren er jo selv et lysende eksemel i så måte.

Anonym sa...

Head on! ;) Godt observert, Knut.

Unknown sa...

flott blogg, liker denne bloggen

du skulle hatt slik mal som denne tilbudsvarer.blogspot.com
slik at mab kan skrolle med chrome nettleser enda bedre