fredag, juli 11, 2008

Posér mer

Jens Stoltenberg forsøker stadig å sparke Høyre der det gjør mest vondt. I FrP-samarbeidet. Hver gang går en eller annen i Høyres ledelse på finta. Senest i dagens DN. (Kun på papir).

Men rådene som Høyres ledelse gir Stoltenberg når han etterlyser Høyres samarbeidsplattform med FrP, er ekstremt dårlige. Enten det er Solberg, Foss, Sanner eller Lae, så er man opptatt av én ting: Stoltenberg må levere Soria Moria-løftene. I dagens Dagens Næringsliv sier Erling Lae:

Hvis Jens Stoltenberg er så opptatt av respekt for velgerne, så kunne han først begynt å vise respekt for å levere de politiske resultatene han har lovet fra regjeringen, Sier Høyres nestleder Erling Lae og legger til:
-Et lite råd fra meg til statsminister Jens Stoltenberg ville være å levere mer og posere litt mindre.

Et usedvanlig dårlig råd! Det beste ville være om Stoltenberg poserte enda mer og leverte mindre. Hvis han oppfyller alle løftene fra Soria Moria, hva skal Høyre ta ham på da? At han leverte for mye og lovte for lite?

6 kommentarer:

VamPus sa...

Sukk...

Anonym sa...

Er det bare meg, eller er det flere som konstaterer at Høyre kun er et tomt skall?

Høyre burde ha gått i retning av FRP, og lagt seg der danske Venstre er i dag. I stedet lar partiet seg mobbe til å ta diktat fra KrF og Venstre, mens FrP tar den plassen Høyre burde ha hatt.

Hva skal velgerne gjøre når eneste muligheten for å unngå sentrumspolitikk heter FrP? Hva skal de gjøre når det som burde vært deres parti, er en sosial klubb for bymennesker?

Jeg synes nok at Høyre kunne gjort det enklere for folk å stemme på seg. Mange føler det sikkert som å sluke en kamel. Noe man gjør fordi man ikke vil stemme AP, fordi man ikke aksepterer moralismen i KrF og fordi man ikke tar sjansen på å stemme på Sponheim.

Det ligger et hav av potensielle Høyre-velgere der ute, men det er ingen som vil ta dem på alvor, bortsett fra FrP.

Anonym sa...

Høyre er et stort hulrom. Du hører bare ekkoet av din egen stemme dersom du roper på Høyres sjel.

Usladdet sa...

Dette intetsigende partiet Høyre fortjener alle de spark de kan få, uansett hvor sparkene måtte komme fra.

Anonym sa...

For meg virker det ikke som om Høyre har lyst å gå i regjering.

Hver gang de får spørsmål om hva som er det borgerlige alternativet, så svarer Solberg og Co at de går for at alle de 4 borgerlige partiene skal være med. Men Venstre og Krf har allerde sagt at de ikke vil være med. Hva får Solberg & Co til å tro at Venstre og Krf vil forandre mening?

Jeg er selv ”Høyrevelger”, men jeg liker ikke holdningen til Høyre. De er blitt for feige. For meg virker det som om de skjemmes for å fremme Høyrepolitikk. Hvis det valgkampen fortsetter slik som dette vil jeg mest sannsynlig stemme Frp. Går derimot Høyre for en Frp&Høyre regjering vil jeg stemme Høyre (men da bør de også komme litt mer på offensiven).

Det er egentlig ganske utrolig. Det er valg om godt og vel 1 år, og akkurat nå fremstår Frp som det eneste ”reelle” alternativet. Dvs – det virke som om det bare er Frp som virkelig ønsker regjeringsmakt, og som ønsker en annerledes politikk. De legger frem 100-dagersplaner, skoleringsprogrammer, traineer-programmer, alternative NTP, planer om å reformere bistand og jordbrukspolitikken, og de er i media med ”fornuftige” kommentarer til enhver sak. De eneste gangene Erna er i media er for å kommentere utspill fra Frp (eller når de blir presset av Stoltenberg).

Høyre har et forklaringsproblem. Høyre har et merkeringsproblem. Høyre har rett og slett problemer med å bestemme seg for hva de vil. Høyre bør skjerpe seg – eller så vil de komme i den skvisen de er så redde for å havne i.

Anonym sa...

Jeg føler meg trygt plassert i midten, og jeg må si at jeg liker dagens Høyre ganske godt. Jeg ønsker meg IKKE et populistisk vingleparti som FrP. Man kan rett og slett ikke vite hva FrP vil gjennomføre i posisjon, derfor blir det uansvarlig å stemme på dem. I sentrum er jeg positivt innstilt til både Venstre og KrF men de er så små at de blir dominert av særinger og middelmådigheter. Høyre ser faktisk ut som det beste alternativet på sentrum/høyresiden, og siden Ap og SV uansett er uspiselige så ser det ut som jeg blir høyrevelger i 2009.

Men jeg er kanskje den eneste som ser slik på det?