lørdag, februar 02, 2008

Forby taxikjøring på natta

Kriminalforebyggende råd har i 28 år gitt råd om hvordan kriminalitet skal forebygges. Man kan diskutere hvilken effekt det har hatt. Nå har rådet funnet løsningen på nattevolden. Burger- og kebabsjapper skal forbys å selge mat etter midnatt. Det danner seg køer foran den type gourmetsteder og kø er all volds mor. Problemet løst.

Men rådet har tydeligvis glemt taxikøene. Personlig har jeg opplevd langt mer taxikø-vold enn kebabkø-vold. Derfor bør Rådet få innført forbud mot taxikjøring på natta. Da forsvinner køene og bare tanken på å gå hjem kommer til å dempe de fleste potensielle voldsutøvere.

Eller aller enklest, forby alkoholservering eller innføre portforbud etter midnatt.

Hvor er Balle Klorin?

2 kommentarer:

Anonym sa...

Uff, finnes det mange slike råd tro? KRÅD har jeg aldri hørt om før så det er vel fare for at det finnes flere slike...
Legg også merke til at det er en merkelig todeling i rådsmedlemmenes bakgrunn; politifolk og og folk med tilknytning til barnevern/oppvekst.

Anders Bakken i dette rådet jobber i NOVA - som jeg heller aldri har hørt om før. Ser ut som at disse i likhet med FAFO jobber tett sammen med og for AP - selv om de sikkert er finansiert over statsbudsjettet. Fant ikke noe info om det dog. Mange ansatte har de óg, spesielt på admin er de ikke akkurat "lean og mean" f.eks med to ansatte på arkivet.

Anonym sa...

Man ser jo hvor flott det fungerer når potetsjappa i Mandal blir tvunget til å stenge mens det enda er sultne (og fulle) kunder der:
http://www.fvn.no/nyheter/mandal/article553426.ece