torsdag, februar 07, 2008

Overvåkning - fra blogg til TV

Det har jo blitt så umåtelig populært å gå fra blogg til TV i det siste, så jeg har bestemt meg for å følge i fotsporene til Vampus. Det er nesten en spøk. Men, bare nesten. I motsetning til Vampus som blir talkshow-stjerne, er jeg redusert til et intervjuobjekt.

Engasjementet mot EUs datalagringsdirektiv har ført til mange rare henvendelser. Så da de ringte fra "Schrödingers katt" for å få et intervju, så trodde jeg det var en av vennene som hadde det fryktelig morsomt.

Men det var faktisk seriøst. Så i kveld sendes programmet kl. 1930. Fokuset er på overvåkning og hvilke spor vi etterlater oss. Sannsynligvis er denne bloggers innsats redigert til et absolutt minimum, men det blir jo spennende å se.

I motsetning til Vampus er jeg konstruert for radio (for å sitere den legendariske Leif B. Lillegaard, en legende som nok var aktuell lenge før mine medbloggere slo på radioen).

Men om du er interessert i få vite mer om hvilke elektroniske spor du etterlater deg og om overvåkning generelt, så er NRK1 stedet i dag kl. 1930.

8 kommentarer:

lfn sa...

Så bra at motstanden mot datadirektivet blir lagt merke til. Skal prøve å få med meg deg i kveld:)

Alf ivar Tronsmo sa...

Dette skulle jeg gjerne sett, men dessverre jobber jeg til kl. 20.00 i kveld. Noen som vet om det går i reprise?

Vox populi sa...

Alf Ivar: Så vidt jeg vet, kan du se på hjemmesiden til Schrödingers katt.

VamPus sa...

Nuvel. Det tar en ytterst kompetent stylist til å få meg inn i "TV-format". Derfor syntes jeg det var dypt urettferdig at Dagsnytt 18 begynte å TV-overføre sendingene sine..

Men Schrödingers katt er jo en god begynnelse på å få et tv tryne når det gjelder denne typen saker.

Skriv ned 5 argumenter, som hver ikke er mer enn 2 setninger. Tenk på hva slags spørsmål du mest sannsylig kommer til å få og formuler ut svarene. Så går det deg vel i landet.

Eller what the heck - bare print ut første innlegget om saken, så har du bra stoff i bøttevis.

så får du sikkert en kledelig pudderbrun fremtoning av sminken i NRK :-))

Vox populi sa...

Vampus: Takk for rådene, men de kommer litt sent. Opptaket ble gjort forrige tirsdag, men intervjuer var fornøyd. Det ble tatt på sparket, men helt uforberedt var jeg ikke.

Sminken i NRK? Opptaket ble gjort nederst på Karl Johan, med kameralys, uten sminke. Bare en mor kan elske en slik fremtoning. :-)

Frank sa...

Så programmet i går, før jeg hadde lest denne posten. Tenkte med det samme: Er ikke det han fra Vox Populi? Kult!

Gratulerer med en hederlig innsats.

Vox populi sa...

Takk Frank. Nå fikk jeg oppleve hvor kort et 1/2times intervju kan bli.

SMasterG sa...

Haha... Var intervjuet egentlig 1/2 time!? I sendingen var det toppen 1/2 minutt.

Vil bare si at du hadde en fin kommentar, men jeg synes ikke programmet fikk belyst problemstillingen "avskrekkende" nok til å få folk til å blir så fryktelig mer bevisst på personvern...

Uansett var det bra av NRK å belyse problemstillingen. NRK har ikke akkurat tatt av i denne debatten.