onsdag, februar 06, 2008

Super-AFP for en sliter

Det er mye strid om hvem og hva når det gjelder AFP om dagen. Hvem er sliterne og hvor god skal pensjonen bli, er blant de heteste stridstemaene.

Men noen slitere er mer slitesterke enn andre. Våre folkevalgte definerte seg tidlig som slitere og bør derfor ha en god pensjon. Etter 12 års opptjeningstid kan man nyte sitt otium med 66% av til enhver tid gjeldende stortingslønn.

Karl Eirik Schjøtt-Pedersen er en av disse sliterne. Og i likhet med Celius synes han nok at "her har det vært godt at sitte" på Stortinget. Schjøtten eller Hjulvispen som han også kalles, kan ta ut sin super-AFP i 2010. Da er han 51 år og sammen med 24 år på Stortinget får han full pott. Nærmest en Jackpot.

Siden han også har vært statsråd i 6 år, så casher han ut 540 000 i pensjon som 51-åring. Dersom han begynner å jobbe i det private næringsliv kommer pensjonen i tillegg til lønnen. Not bad.

6 kommentarer:

SMasterG sa...

Det bør vel legges til at:

"Stortingsveteraner har svært gunstige pensjonsordninger, regulert i en egen lov fra 1981.

Den gir rett til full pensjon – 66 prosent av den til enhver tid gjeldende stortingslønn – etter tre perioder eller 12 år som folkevalgt. Pensjonsalder er 65 år. Men en tilleggsbestemmelse sier at full pensjon kan tas ut straks summen av alder og ansiennitet som folkevalgt passerer 75 år. "

http://www.dn.no/forsiden/politikkSamfunn/article1308064.ece?jgo=c1_re&WT.svl=article_title

Ja, så var det dette med havresekken og bukken....

Alle burde hatt like pensjonsordnigner - enkelt og greit.

pB sa...

Pokker. Jeg som vurderte å fullføre utdanningen min. No need. Jeg kan jo bare melde meg inn i ett parti og bli statsråd. Hva er trendy om dagen? Hmm jeg fullførte videregående. (og vel så det) kanskje jeg skal bli utdanningsminister? Kan da umulig være vanskelig det. Eller kanskje jeg skal bli utenriksminister. Jeg har jo fått med meg litt om krigen i irak og sånt. Lekte litt med en ag3 i militæret... Kanskje forsvarsminister. Mens mastergraden min i økonomi kan nok ikke brukes til noe. Skulle ønske jeg hadde tatt sosialpedagogikk eller no sånt. da kunne jeg ha blitt finansminister.
yay!

IvarE sa...

Kan vi bare være sikre på at han går av med pensjon og trekker seg tilbake så snart han får anledning til det,

vel, så er det verd hver krone!

Vox populi sa...

smasterg: Ja, og det har vel noe med størrelsen på havresekken å gjøre også.

pb: Pass på å velge "riktig" parti.

Ivare: Ja, om han tar med seg resten av kabinettet så er det i orden.

Lars sa...

Aftenposten melder at
Olav Gunnar Ballo ikke tar gjenvalg.
Hvorfor? Er det fordi han i inneværende periode får 12 års opptjening og dermed kan gå av med stortingspensjon i 2011 ved alder 55 år? Skal han etter 12 år utenfor legeyrket sitte og feilmedisinere barn og voksne i et par år før han tar pensjon?

Det bare slo meg.
Synd at SV mister mye livserfaring her. Resten er vel i hovedsak politiske broilere på.

Referanse: Skattelistene sier at Ballo blir 52 år i år.

Lars sa...

For å kommentere meg selv. Gikk opp for meg summen skal være 75 og ikke 67. Uansett litt redd for feilmedisineringen :)