- Hvis du ikke har lang erfaring fra partipolitikk, gjerne fra Stortinget, si nei, når statsministeren ringer. Det går alltid galt. Alltid. Dersom du er masochistisk anlagt og sier ja, må du gjøre følgende: Bestill partimedlemskap med en gang, før du sier ja. Gjelder også norsk statsborgerskap.
- Føre nøye dagbok over alle som du treffer mer enn en gang. Spesielt på fester og sammenkomster av privat karakter. Som skoleavslutninger og loppemarked for skolekorpset. Foreldelsesfristen er ca. 30 år. I det du blir statsråd, sender du lista til VG v/Elisabeth Skarsbø Moen. Da slipper du mye bråk.
- Ikke kjøp piano på statens regning.
- Vær nøye med representasjonskontoen. Rundstykke med geitost går bra, rekesmørbrød ser dårlig ut. NB: Carl Ivar Hagen pleier å gå gjennom representasjonsbilag på jakt etter ekstragavanse. Han er nøye med andres bruk av skattepenger. Ikke fullt så nøye med eget bruk.
- Fra det øyeblikket du bestemmer deg for å bli statsråd, må du kvitte deg med alle nære venner, sky evt. nettverk som pesten, si opp medlemsskapet i Skiforeningen, Elixia og velforeningen (spesielt om du bor i Oslo 3). Har du en profilert ektefelle med stor bekjentskapskrets, kan skilsmisse være et godt alternativ. Kort sagt vær deg selv nærmest.
- Bor du på Oslo vestkant, bør du vurdere flytting. Grorud eller Holmlia er fint. Unngå for all del vaktmesterbolig på Nøtterøy.
- Om du blir stilt kritiske spørsmål av pressen, så gi de for Guds skyld alt med en gang. Ha gjerne liggende et 20-24 siders dokument som dekker livsløpet ditt med tidligere venner, arbeidsgivere etc. Journalister orker ikke lese så lange tekster og du slipper billigere unna.
- Ikke legg det ut med embetsverket. Du oppdager fort nok at det er de som bestemmer allikevel.
Dersom du følger disse enkle råd, så burde det gå bra. En lang stund.
6 kommentarer:
Oi, takk for tips. Dette var lurt! Jeg har tatt en utskrift og lagt den ved siden av telefonen - da husker jeg sikkert å gjøre det rette allerede ved punkt 1. :-)
eller: register deg på facebook med åpen profil, sørg for "å bli venne med" absolutt alle du har bekjentskap til som også har en profil, og legg inn fyldig informasjon der man blir bedt om å vise til hvordan man kjenner vedkommende. Da kan avisene bruke funksjonen "social timeline" og dersom det kommer frem at du har utelatt noe her, så er du per definisjon ikke til å stole på (en løgner)
Kan like gjerne innføre tvungen facebook for alle, når vi først skal ta steget og innføre datalagringsdirektivet....
Tvungen Facebook for alle, ja det var da noe... Forresten, Vox populi, nevnte du på iNorden noe om at Google hadde kommet med visse forslag om avlytting av hundrevis av millioner brukere av deres tjenester? Med tilhørende referanser til en kjent konspiratorisk web-avis? Jeg vet ikke om dette var din henvisning, men kan man her ane større aksept for at det eksisterer muligheter for at f.eks. "kampen mot terror" har visse bakenforliggende ideer som de fleste avfeier under henvisninger til konspirasjonsteorier?
Man skal huske på det: For å stille spørsmål ved kampen mot terror (med tilhørende "neokonservative" foranstaltninger fra så vel USA som EU (som ifølge Privacy International har gått enda lenger enn USA på mange områder)) behøver man ikke å stille spørsmål ved 11. september (som over halvparten av USAs befolkning gjør ifølge flere undersøkelser). Og for å stille spørsmål ved 11. september, som jeg tror mange flere gjør enn det de tør stå for i det virkelige liv utenfor Internett, behøver man ikke å være en konspirasjonsteoretiker. Og endelig behøver man ikke å være helt sprø, naiv og kunnskapsløs, selv om man skulle feste lit til enkelte konspirasjonsteorier.
Til slutt: Undertegnede har kommet til den konklusjon at det er mange av de begivenhetene som utspiller seg i dag (og i går og i morgen), så vel nasjonalt som internasjonalt, som peker i retning av at det eksisterer krefter på et eller annet nivå - som har en agenda for verdens nasjonalstater som synes betenkelig. Å hevde at det er mye som tyder på at EU (og sannsynligvis også FN) har en betenkelig rolle oppi det hele, skulle man ikke avfeie som konspirasjonshysteri.
Anonym: Jeg vedkjenner meg referansen til Googles forslag om avlytting. Jeg er usikker på om jeg vil kalle "The Register" spesielt konspiratorisk,
men du finner artikkelen her:
Vox populi: Mange takk for referanse. Har du også lest intervjuet (http://inorden.org/?p=2207&language=no) med deg selv på iNorden, vil du se at artikkelforfatter har brakt en annen referanse for den informasjon du åpenbart må ha gitt. Referansen jeg sikter til, er denne:
http://www.prisonplanet.com/articles/july2007/200707iphonesurveillance.htm
Det at artikkelforfatter Jarle Petterson i det hele tatt leser denne artikler på denne web-siden - antagelig med den hensikt å skaffe seg "annen informasjon" - skulle vel i seg selv være et eksempel på den tendens vi har sett til at det er enklere å gi uttrykk for tvil om 11. september, plutokratiske konspirasjoner osv. på Internett enn i den offentlige eller private samtale utenfor nettet (jfr. også H.M. Kongens nyttårstale).
Anonym: Jarle er helt uskyldig. Det er jeg som har lagt inn linken til prisonplanet.com, men dersom du leser artikkelen i prisonplanet, så blir du linket til The Registers artikkel.
Det er således min feil som ikke brukte originallinken første gangen. Det var forsåvidt ikke noe poeng å gå via prisonplanet. Beklager.
Legg inn en kommentar