torsdag, september 04, 2008

Frp-koden er knekt

Martin E. Kolberg (E for Enigma) har brukt flere år i sin streven etter å knekke Frp-koden. Han har angrepet partiet på alle områder, men uten å lykkes. Frp har stadig tatt større steg på meningsmålingene.

Så har ett eller annet geni i Ap funnet ut at det enkleste er det beste. Vi rapper rett og slett Frps viktigste saker og gjør dem til våre egne. Som tenkt så gjort.

Det startet i går. Da la statsministeren frem en strengere asylpraksis. SV ble kvoteflyktninger i egen regjering og det spøker for familiegjenforeningen ved valget i 2009. Nok var nok, men ikke nok til å gå ut av regjeringen.

I dag kom Jens Stoltenberg med del 2 i "Vi rapper Frps klær". Nå skal regjeringen bruke "flere titalls milliarder til veibygging" i Nasjonal transportplan som legges frem senere i vinter.

Så gjenstår bare neste steg i strategien; å å foreslå milliarder i skattelette. Hvem vet hvor desperate Ap kan bli. Men da skulle Frp være tilnærmet nakne og satt ut av spill. Kanskje.

Problemet kan være at Ap har startet langspurten litt tidlig. Det er et år til valget og velgerne er et troløst folkeferd som glemmer fort. Hva skal man finne på da?

11 kommentarer:

Anonym sa...

de starter farlig tidlig ja, som du skriver. Så får vi se hvor lenge kondisjonen holder.

Det interessante blir jo å se hvor mye Ap skal øke skattene for å finansiere dette i en tid med stigende renter, stigende inflasjon, fallende oljepriser og lav dollarkurs.

Uansett, det er vanlige skattebetalere som får regningen, i form av høyere skatt eller høyere renter, men mest sannsynlig begge deler.

Anonym sa...

Jeg synes dette bare er utrolig morsomt. Nå er det ihvertfall ikke mye som skiller Frp og Ap :)

Skal bli spennende å se hvordan velgerene egentlig reagerer på dette.

Vil vegerene a) gå tilbake til Ap nå som Ap har erkjent at innvandringspolitikken er ute av kontroll og det må bevilges mer til vei, eller vil velgerene b) straffe Ap ytterligere fordi Ap nå har legitimert Frps politikk?

Mvh
SMasterG

Pål H sa...

Jeg venter på billig sprit, røyk og festfyrverkeri.

Sleng på skattelette og private religiøse skoler, og jeg er solgt.

Anonym sa...

Det startet allerede noen dager før flyktningssaken traff mediene. Da Storberget kunne meddele at den rødgrønne regjeringen plutselig hadde begynt å interessere seg for kriminalpolitikk og ville hverdagskriminaliteten til livs. Det var da det gikk opp for meg at vi var på vei inn i et valgår.

Bernt sa...

De startet for tidlig til at velgerne vil huske, og 3 år for sent til at tiltakene kan ansees som troverdige. Billig og trist rett og slett (og dette kommer fra en som mener at det ville vært bedre for Norge om AP frontet disse sakene enn FrP).

Anonym sa...

Martin "Komiske Ali" Kolberg fornekter seg ikke;

"Partisekretær Martin Kolberg i Ap er helt enig med Jens Stoltenberg i at de ikke lar seg styre av Frp.

- Dette har ikke noe å gjøre med Frp overhodet. Vi tenker ikke på Frp i det hele tatt, sier Kolberg til Nettavisen. "


http://www.nettavisen.no/innenriks/politikk/article2190217.ece

Hvem er det han tror han lurer?

Mvh
SMasterG

IvarE sa...

Anonym:
Lo også godt av Martin der!
(Vel, ikke bare der, but anyway ...)

Ja, og månen er en grønn ost, pigs can fly, osv, osv.

spenn sa...

"Ap rapper politikk fra FrP" er strengt tatt en nyhet på linje med "Hund biter Mann."

Tor sa...

"Problemet kan være at Ap har startet langspurten litt tidlig. Det er et år til valget og velgerne er et troløst folkeferd som glemmer fort."

Og likevel er det de som styrer landet...

Alf Kåre sa...

Dette neste er selvfølgelig å ta enda flere av sakene til FrP: Arbeidsplasser framfor miljøhensyn, generell skepsis til alt som har med miljø å gjøre inntil man føler det personlig på kroppen, vekk med alt som ikke handler om at JEG skal få det bedre materielt de neste månedene.

AP hadde ingen annen ideologi enn (materiell) velstand til folk flest. Så begynte de å blande inn ideologi, fx. miljø (ref "bærekraftig utvikling"). Da vokste FrP seg sakte med sikkert store og fete gjennom å fokusere på det som var APs gamle mantra: materiell velstand til folk flest.

Milton Marx sa...

Jeg ler og smiler, og tenker på alle som sier at en stemme til FRP er bortkastet - for de kommmer jo aldri i regjering.