onsdag, september 24, 2008

Snipp, snapp, snute

Milliardærer er ikke som andre folk. Det er derfor de er milliardærer. Når de kommer med gode råd, da lytter jeg. Jeg mener, det kan jo være en mulighet for å snappe opp ett eller annet fornuftig som kan brukes i egen vinning.

I går var Stein (E)rik Hagen ute i VG og delte sine beste sparetips med oss. Jeg falt for dette:

Milliardær Stein Erik Hagen forbereder seg på dårligere tider og tror at flere vil gjøre som ham: bytte snippen fremfor å kjøpe ny skjorte.
Som tenkt, så gjort. Jeg samlet sammen alle skjortene med antydning til snippslitasje. Min vesentlig bedre halvdel lurte på hva jeg drev med. Jeg viste henne VG og fortalte at disse skulle sendes til Hagens skredder i Jermyn Street for snippbytte.

Vel, det ble med tanken. En ganske klar antydning om at jeg ikke var vel bevart i tillegg til at hun vurderte fraktkostnadene som høyere enn innkjøpsprisen på mine skjorter. For ikke å snakke om arbeidspenger. Så da så. Snipp, snapp, snute, så var de skjortene ute. I søppelkassa.

6 kommentarer:

IvarE sa...

Selv har jeg begynt at spare en shilling her og en penny der ved at late det lokale tienerskapet pusse ridestøvlene, fremfor at sende dem til polering i Indien.

Milton Marx sa...

Jeg har ikke vurdert særlige sparetiltak enda. Én mulighet kunne være at gartneren slår gresset litt sjeldnere. Men jeg tror egentlig ikke det. Gartnere koster ikke så meget, og vi vil jo ikke ha slanger og annet utøy i hagen.

Vox: Dersom skjortene dine ikke kan rettferdiggjøre transport til England, er det fordi du ikke har riktige skjorter

http://fpn.dk/liv/bekladning/article1445241.ece

Skulle du være interessert, er det link nederst i artikkelen til en colombiansk skredder som leverer moteriktige skjorter med alt fra modrat til høy beskyttelse. Beskyttelsesnivå 3A gir ikke bare beskyttelse mot prosjektiler fra MP5 og 44 magnum, men også knivstikk.

Skuddsikker smokingskjorte i moteriktig snitt; julegaven til mannen som har alt. Løp og kjøp! Steven Segal, Hugo Chavez og Alvaro Uribe står allerede på kundelista.

Ellers tror jeg at Hagen morer seg storligen over det norske samfunnets forutsigelighet etter disse oppslagene.

Anonym sa...

Jeg er redd for at jeg deler Miltons mistanke om at det er snakk om sær humor eller ironi fra Hagens side i dette oppslaget.

Skal jeg ta ham alvorlig er jeg selvsagt betenkt over at han ikke har vært forutseende nok til å kjøpe skjorter med løs snipp. Da kan han ha en hel snippeske i bakhånd og bytte selv.

Vox populi sa...

Milton: Jeg er ikke like overbevist om at Hagen forsøker å overgå P.G. Wodehouse i morsomme beskrivelser fra aristokratiets hverdag.

Forøvrig takk for linken. Bestilling er avsendt.

Lars E sa...

Hagen var nok ironisk, men det han viser er at det er dyrt å være fattig. De fleste av oss har sko det ikke kostnadseffektivt å sette nye såler på og skjorter som er utsliltt før snippen går, ihvertfall om du snur den en gang.

Milton Marx sa...

Nu vel. Jeg synes dog ikke at dette var en sak for finanstilsynet. At man helt skulle forby shorter, enten de nu har snipp eller ikke, er for drøyt. Nei til shorteforbudet.