torsdag, september 18, 2008

Anne Aasheim - en dårlig dag i retten

Dagbladet og redaktør Anne Aasheim må ha hatt en særdeles dårlig dag i retten i går. Det var vanskelig å føre bevis for noen av påstandene mot Øystein Stray Spetalen som de smurte ut over førstesiden.

Vi kan ikke føre bevis for at fotballspillere ble slått, hockeyspiller ble slått eller kvinne ble skadet, sier Dagblad-redaktør Anne Aasheim i retten.

Det var forsåvidt ikke det mest oppsiktsvekkende hun sa i går. For dette har vel de fleste forstått, ikke minst når Dagbladet gjorde et forsøk på å forlike saken først.

Nei, jeg hang meg opp i et ganske oppsiktsvekkende utsagn hun kom med:

Spetalen sa i retten i dag, og har lenge hevdet, at saken er plantet i Dagbladet. Aasheim sier hun aldri har opplevd at saker er blitt plantet i mediene i sine 15 år som redaktør, men hun kan ikke med det avvise at det forekommer. (min uthv)

Enten er Anne Aasheim utstyrt med en usedvanlig dårlig hukommelse eller så tok hun en spansk en. I 2004 var Anne Aasheim med i SKUPs åpningsdebatt. Der sa hun følgende bevingede ord:

NRKs nyhetsdirektør Anne Aasheim vedgikk at hennes journalister ofte blir manipulert.

-Jeg er helt sikker på at vi blir lurt ofte, kanskje daglig, sa hun.


Dersom Anne Aasheim i fullt alvor mener at det ikke plantes saker i norske medier, så er hun feil kvinne på feil plass. Det finnes sikkert en styrelederplass i "Naives Landsforbund".

Jeg synes hun var bedre når hun sa:

- Journalistene i dag har kanskje blitt for flinke. De mangler engasjement. Gi meg heller noen forsofne middelmådige helter.
Mye tyder på at hun har funnet noen i Dagbladet.

2 kommentarer:

Pål Hivand sa...

Glitrende post Knut. Men i en stressende rettsak er det jo ikke så lett å huske alt man har sagt. Før.
:)

Windingstad sa...

Anne Aasheim sier mye rart. I forrige runde av Muhammed-striden uttalte hun blant annet at avisen ikke trykte karikaturene fordi de "manglet nyhetsverdi".

Selvsagt visste Aasheim at det var få illustrasjoner som hadde større nyhetsverdi det året. Men likevel sa hun noe helt annet.

Selvsagt vet hun at saker blir plantet i mediene. Men hun later som noe annet.

Et mønster?