fredag, september 05, 2008

Politisk ukorrekte ICA

For 2 måneder siden fikk ICA pepper for sin "sigøynerburger" og trakk da produktet umiddelbart fra hyllene. Men de gir seg ikke. Nå prøver de seg med "sigøynerbiff".

På handlerunden i dag styrte instinktene meg mot kjøttdisken på min lokale ICA-butikk. En godt marmorert entrecoté kunne være et godt alternativ. Men utvalget var for dårlig. Derimot dukket det opp en sigøynerbiff i hylla. Hva den er laget av kan man jo spekulere i.

Av redsel for å bli stemplet som politisk ukorrekt ble det skalldyr istedet.

(Den dårlige billedkvaliteten skyldes en sterk overvurdering av zoom-muligheten på mobilen)


9 kommentarer:

Virrvarr sa...

Så utrolig sært. Jeg har ikke kommet over den gamle pakken med «Negro slaveskrubb» farmor hadde i skapet (stålull), men jeg hadde trodd at tilfeldig assosiering med stigmatiserte minoriteter og mat tilhørte fortiden.

Tor sa...

Ser ikke noe galt i å kalle noe for sigøynerbiff. Sigøyner er jo ikke negativt ment - da ville de jo ikke brukt utrykket til å gi navn til salgsvaren sin. «Negro slaveskrubb» derimot, skal jeg gå med på at er en smule stigmatiserende :P

IvarE sa...

virrvarrr (og tor):
Ser heller ikke noe galt i å kalle noe for negro. Det ER IKKE opp til de som ØNSKER å bli forurettiget å definere språket.
"Negro" er IKKE rasistisk!

OM du (virvarr) faktisk har sett teksten "NEGRO SLAVESKRUBB" så må jeg be deg om å BEVISE det, for det ville jo i tilfelle være omtrent like ille som "JØDE SKORSTEINSSKRUBB" (som venstresiden uten tvil ville ha applaudert).

Sigrun sa...

Det er opp til dem som blir støtt av språk, å definere hva som er gangbart.

Samtidig: Det er (konstruerte) minoriteter som tar språket "om seg" tilbake og gjør det til sitt eget. Homofile har gjort det. Galebevegelsen likeså (men mange som har en psyk. lidelse vil protestere på at de er gale eller annerledes enn andre mennesker).

Lavmålmannen sa...

Neste fra ICA blir vel: "Jøde svinekotelett"
eller "Afrika skosmørning - svartere blir det ikke"

Charlus sa...

Jeg bare venter på at en eller annen ungarer skal bli "krenket" fordi vi kaller landet deres "Ungarn" i stedet for "Magyarország".

lavmålsmannen: På italiensk heter den brune skokremfargen faktisk "testa di moro" (negerhode). Paven har forresten et negerhode i våpenskjoldet sitt.

Tor sa...

"(som venstresiden uten tvil ville ha applaudert)"

???

Svorsken sa...

Men tanken kan være god. Som hos mange svenske matbutikker som satset stort på Ramadan, med spesielle tilbud og Ramadan-torg mitt i butikken. Men alle tenker ikke hele veien. Som den ICA-butikk som solgte dadler innrullet i bacon...

Virrvarr sa...

Tor: Ja, hvorfor vil venstresiden aplaudere rasisme mot jøder? Jeg har holdt noen taler på krystallnattmarkeringer i min tid. Og jeg er farlig langt til venstre...