tirsdag, september 02, 2008

Selvbetjeningsbutikken Stortinget

Stortingets presidentskap har tatt de nødvendige grepene. Det var ingen vei utenom en ekstern granskning. Saken var blitt for betent til at man med noen grad av troverdighet kunne gjøre noe annet.

En artikkel i Dagsavisen i dag viser hvor horribel pensjonssystemet er.

Listen over tidligere stortingsrepresentanter som har fått brev fra pensjonsstyret inneholder 45, ikke 42, navn, som Stortinget tidligere har opplyst. Leder av pensjonsstyret, Sigvald Oppebøen Hansen (Ap), legger all skyld på administrasjonen.

– Det er jo ikke bra om listen til Stortinget ikke samsvarer med det vi tidligere har oppgitt. Da må administrasjonen gjøre en kvalitativt bedre jobb, sier Oppebøen Hansen til Dagsavisen.

Oppebøen Hansen forsøker å snu søkelyset til administrasjonen. Måtte han ikke lykkes med det.

Inge Lønning sa i Dagsnytt 18 at Stortinget i denne saken oppfattet at Stortinget var en selvbetjeningsbutikk. Og han forstår også folkets harme.

Men Lønning er en del av Stortingets presidentskap. Et presidentskap som burde ha grepet fatt i dette tidligere.

De som virkelig burde grave seg ned av skam er følgende: Styreleder Sigvald Oppebøen Hansen (Ap) og styremedlemmene Ågot Valle (SV), Marianne Aasen Agdestein (Ap), Øyvind Korsberg (Frp), Trond Helleland (H) i pensjonsstyret. Det er nesten ikke til å tro at de har klart å vise så stor inkompetanse og unnlatelse. Deres mangel på kontroll og handlekraft har brakt Stortinget i vanry.

Så får vi se hva som skjer med de som i følge Riksrevisjonen har fått for mye. Min hypotese er at det koker bort i kålen. Men lørdag fikk vi ett innblikk i hvordan stortingsrepresentantene tenker når det gjelder å finne ut hvordan de skal få mest mulig ut av systemet. Det er ikke et pent syn.

Einar Steensnæs måtte få utbetalt pensjon i 1 mnd. (som han ikke betalte tilbake) fordi:

- Jeg kan ikke leve på 300.000 kroner på et år, jeg jar ikke en sånn utgiftsprofil at jeg har mulighet til det. Derfor hadde jeg et problem i januar. Jeg hadde behov for pensjonen den måneden, sier Steensnæs til VG.

Det kan umulig være i tråd med intensjonene for stortingspensjon. Gad vite hva minstepensjonister og andre pensjonister synes om Steensnæs "nød". I tillegg kunne hans pekuniære situasjon vært ordnet med ventelønn.

Nå får vi håpe granskerne løfter på hver eneste sten og legger alt på bordet. Tilliten til våre folkevalgte er så tynnslitt at det finnes ikke noe alternativ.

Forøvrig bør Dagsavisen få ros for jobben med pensjonssaken. De har gjort en god jobb.

7 kommentarer:

Anonym sa...

Hej! Jag och min prosjektgrupp håller på med en ny stor norsk bloggportal. En sida som liknar lite på www.feber.se, men vi ska dock ha många fler funktioner, och den ska självklart bli mycket bättre. Vi söker nu därför efter DIG som bloggare. Bloggare som skriver om allt möjligt, du kan skriva om vad du vill. Allt från bilar, pcer till mode och smink. Låter det spännande? Gå med i vår grupp på Facebook, så får du mer info där om en stund. Enligt kodarna är dom klara 1. september.
http://www.facebook.com/group.php?gid=66927755092

Mvh
Erik Holm

Amos Keppler sa...

De har avslørt seg igjen, men det vil ikke skje noe mer nå enn alle de andre gangene de har avslørt seg.

Alle andre som har fått straffeskatt eller fengselstraff i lignende saker bør rope på presedens, det er sikkert.

Viktor Viktorsen sa...

Er sjokka! Virkeligheten overgår enhver fantasi når det gjelder hva glatte og falske NORSKE politikere er i stand til for å sikre egne økonomiske interesser.

Vi, velgerne, borgere av dette landet må ikke noensinne tillate at disse pensjonssnuskende politikerne slipper unna!

Admiral_Gullars sa...

Er det ennå noen som vil benekte min påstand om at Norge er ett semi-korrupt plutokrati?

Anonym sa...

Steensnæs burde virkelig gå i skammekroken! Ikke nok med at han åpenbart har misbrukt pensjonsordningen, han er faktisk direkte frekk nok til å innrømme at dette har vært bevisst. At en mann med så lang fartstid i norsk politikk kan vise så total mangel på gangsyn, ja det skremmer meg.

Helge Samuelsen sa...

Konsekvent brukes en annen moral og andre regler for eliten enn for andre. Jeg kaller dette politisk apartheid. Hverken mer eller mindre.

Sigrun sa...

Noen som husker at Steensnæs satt på TV og løy overfor folk som var bekymret for økende strømpriser for få år siden? Da kunne man bare gå på sosialkontoret, sa han. For "Sosialkontoret er et servicekontor."