torsdag, september 25, 2008

Statsminister - for hva da?

Høyre er sprekkeferdige av stolthet. Jan Tore Sanner legger på vegne av partiet frem en fersk meningsmåling som viser at velgerne foretrekker Erna fremfor Siv. Problemet er bare at velgerne foretrekker Jens fremfor Erna og Siv. I mai var det sågar et flertall av høyrevelgere som foretrakk Jens fremfor Erna.

Det er mulig Høyre har behov for å styrke moralen internt. Annen forklaring på hvorfor de kaster valgkampkroner ut av vinduet finner jeg ikke. Så da kan det kanskje forsvares?

For meg er det komplett uinteressant at velgere velger Erna fremfor Siv. Rett og slett fordi jeg ikke har den minste anelse om hva Høyre har tenkt Erna skal være statsminister for.

En sentrumsregjering med Høyre, Venstre og KrF er lite sannsynlig, fordi Frp vil gjøre livet surt for dem fra dag 1. En regjering mellom Frp og Høyre synes like usannsynlig, i alle fall at Frp aksepterer at Erna blir statsminister.

Så hva har vi da igjen?

2 kommentarer:

Fredrik Mellem sa...

Ja, sånn kan man holde på å måle. Sakens kjerne er jo at de 70% som ikke stemmer FrP (+ noen av dem som stemmer FrP) foretrekker hevm som helst som statsminister fremfor Siv Jensen. Donald Duck ville antakelig fått samme oppslutning som Erna.

Simen sa...

Vi har igjen en Frp-regjering som blir felt på mistillit etter et par måneder. Take it or bear it... ;)