fredag, september 12, 2008

Politiske løgner

Er det blitt så vanlig å lyve når det gjelder politiske saker at det sitter i ryggmargen. Slik at den første refleksen man utløser stilt overfor en vanskelig sak, er å ta en løgn. Fordi man tar sjansen på at det ikke blir oppdaget? Eller rett og slett fordi det er så vanlig.

Martin Kolberg er mannen som får frem denne refleksjonen. Bakgrunnen er saken om infiltrasjon i Bergen Frp foran kommunevalget.

På Arbeiderpartiets hjemmesider skriver Martin Kolberg bl. a. dette tirsdag 9. september:

- Dette er en hendelse vi ikke har kjent til. Hadde vi eller Arbeiderpartiet i Bergen kjent til dette, hadde vi stanset det med en gang.

Men dette er altså ren løgn. Det har kjent til saken siden 16. mai i år. Noe som bekreftes både i Dagbladet og Aftenposten i dag.

Til Aftenposten sier Kolberg:

– Vi erkjenner at vi fikk e-postene, men vi hadde ikke et ønske eller en plan om å holde noe skjult, sier Kolberg til avisen.

Nei vel, nei. Hvorfor ble ingen ting ble gjort? Så kan man undre seg, hva annet lyver Martin Kolberg om?

4 kommentarer:

Anonym sa...

Det er ikke uten grunn jeg kaller Kolberg for Matin ”komiske Ali” Kolberg. Gang på gang benekter han forhold som enhver person med en viss forstand kan gjennomskue.

Det som er litt påfallende i denne saken er at ingen av tabloidavisene driver saken. Det er kun Bt.no som graver, mens de andre avisene bare gjengir det bt.no skriver.

Jeg anser denne saken som mer alvorlig enn fx Haga-saken.

SMasterG

Lars sa...

Men, er ikke denne infiltrasjonen å anse som en kriminell handling? Og, er det ikke en kriminell handling å vite om dette uten å rapportere det til politiet? Det sier i hvert fall min samvittighet til meg, men jeg vet jo at sunn fornuft og logikk ikke kan anvendes på politikere.

Carl Christian sa...

...det mest utrolige her er at arbeiderpartiet mest sannsynlig vil kunne prate seg ut av dette og fortsette "business as usual", uten særlig tap av troverdighet mm...

men jeg får jo håper at jeg tar feil.

IvarE sa...

1) "Er det blitt så vanlig..."? Ja, det er dessverre blitt så vanlig.
2) "Hva annet lyver MK om?" Han lyver om det aller meste, stort sett hele tiden, til de aller fleste.

Det kommer da ikke som noen overraskelse at man skal ta alt som kommer fra en politiker med en klype salt?
:D