tirsdag, januar 02, 2007

Talenes Jens

Jens fortsetter det nye året der han slapp det gamle. Slentrende unøyaktig. I en tale som knapt fikk noen til å ta bølgen av begeistring, presterte han bare to feil. Ikke dårlig til å være Jens. Men nok til at "hjulvispen" Scjøtt-Pedersen måtte ut med et lite dementi.

Det er nesten utrolig at en statsminister ikke har et bedre bakkemannskap enn at de ikke klarer å skrive en 15 minutters tale uten feil.

Det er mulig at fusjonsfeberen fra Statoil /Hydro satt så sterkt i at han også fant ut at han skulle fusjonere Lean Fish etablert av ekteparet Wise med callsenterfirmaet til Bente Fiskerstrand. Men riktig ble det jo ikke.

Helt vellykket var heller ikke forsøket på å spille Kennedy. Av flere grunner. Feil klarte han å gjøre der også.

"Da president Kennedy sa at amerikanerne skulle lande på månen innen 10 år, hadde ikke amerikanerne vært ute i verdensrommet."

Jo da, Jens. Alan Shepard var der 3 uker før.

Jens eller taleskriverne hans er veldig glad i Tarjei Vesaas. Så glad at de har resirkulert ham i opptil flere taler.

”Kvart menneske er ei øy, som kjent. Så det må bruer til”

Første gang han brukte den var i 1. mai-talen i Skodje 2000 . Så under Oslo Kammermusikkfestival i august 2000.

Etterpå lånte han bort sitatet eller taleskriveren til Kong Harald som brukte det i sin nyttårstale i 2001.

Før ghostwriterne fant ut at det hadde gått lang nok tid til å ta det en gang til i år. Folk hører jo allikevel ikke etter hva han sier.

Det må jo være frustrerende for en som gjerne vil være statsmann at det som blir lagt mest merke til ved talen, er feilene hans.

Har Manpower en egen avdeling for nyttårstaleskrivere? I så fall, ring Jens.

5 kommentarer:

Anonym sa...

En av de bedre grunnene for å stemme på Høyre er vel at man der i gården i det minste har tradisjon for å kunne holde taler uten at folk sovner eller begynner å tenke på hva de skal ha til middag i morgen?

Ja..og godt nyttår forresten!

VamPus sa...

Hjorten: Du har aldri vært på representantskapet i Oslo Høyre... *snork*

Anonym sa...

Bare for å gni det inn så sa ikke JFK "innen 10 år" heller, men at USA skulle klare det innen utgangen av decenniet, dvs drøye 8,5 år.

(Om noen er imponert over at USA klarte å holde tidsplanen så var det opprinnelige anslaget at dette kunne de klare på 5-6 år, men noen var fornuftige nok til å foreslå en sikkerhetsmargin.)

Knut Johannessen sa...

Hjorthen: Du har rett i at Høyre har hatt noen gode talere, men som du ser av Vampus kommentar så tynnes det i rekkene. C. J. Hambro er selv jeg for ung til å ha opplevd, men Lars Roar Langslet og ikke minst min orale favoritt, Jan Peder var meget gode talere.

Godt nytt år til deg også. Jeg ser i Høljeposten at det ble vel mye pikk og pupp i Kjippen i år. Kjippens evne til å speile hva folk er opptatt av har ikke blitt dårligere med årene.

Knut Johannessen sa...

Håkon: Jeg var fristet til å kommentere det også, men tenkte at det får være bra. Det blir nok flere anledninger til å være slem mot Jens.