søndag, mars 09, 2008

Nei til datalagringsdirektivet med 10 000 underskrifter

En milepæl er passert. Fredag kl. 20.02 signerte person nr. 10 000, oppropet mot datalagringsdirektivet.

Jan Krosby fra Bærum er personen som med sin elektroniske underskrift markerte at milepælen ble passert og nå er det bare å gå for neste mål, som er 20 000.

10 000 er langt flere enn jeg våget å håpe på, men det viser også at selv om det har vært lite offentlig diskusjon om direktivet, så har folk fleste begynt å engasjere seg. Det er et sunnhetstegn i kampen mot direktivet at det ikke bare er offentlige meningsbærere og politikere som engasjerer seg.

Jeg håper at alle gode krefter står løpet ut. Det er langt frem, og regjeringen konkluderer nok ikke før ved årsskiftet 2008/2009. Om du støtter kampen mot datalagringsdirektivet og ennå ikke har skrevet under, er det ikke for sent.

I tillegg kan du også støtte Liberalerens e-postkampanje.

3 kommentarer:

Admiral_Gringo sa...

Gode nyhende :D

Anonym sa...

Det er enklere å bare skrive til dine lokale stortingspolitikere her:
http://epos.stortinget.no/HenvPrMail.aspx?HenvGruppe=ReprOgParti

I tillegg er det viktig at Wikipedias fremstilling av direktivet får med de virkelig negative sidene ved det, samt mediedekning og partipolitiske forhold. Har har sikkert både Vox populi og andre kunnskapsrike og ressurssterke bloggere mye å bidra med. Selv har jeg skrevet litt her i dag:
http://no.wikipedia.org/wiki/Datalagringsdirektivet

Anonym sa...

Hei Vox.

Her er et dokument som endelig er blitt deklassifisert og tilgjengelig. I korte trekk så beskriver det en POC ved bruk av CAS om hvordan man gjør direktivet compliant og hindrer datamanipulasjon og garanter sletting. Avvik på 2 år's policy er maks 2 timer. God lesning.

http://www.sensage.com/English/Collaterals/Documents/SenSage_SolutionSheet_EUDRProofofConcept.pdf

En slik pakke koster ca 3 Mnok. og dekker ca. 100 Milliarder transaksjoner, kan enkelt utvides i kapasitet og trenger bare tcp/ip som databærer. Slike systemer lager ikke data på fil, men via HASH så data er ikke tilgjenglig for noe brukere om ikke korrekte krypteringsnøkler gjøres tilgjengelig. Disse deles mellom leverandør, kunde og myndighet og alle selv om alle 3 nøkler er tilgjengelige er det kun produsent's siste nøkkel som kan frigjøre data. Så hverken pris eller sikkerhet er noe problem.