søndag, mars 09, 2008

Vox populi er ikke Vox populi

Forvirret av headingen? Vel, det var meningen. Det har ikke rablet helt for den gamle mann, men jeg fant i dag ut at jeg hadde en dobbeltgjenger i bloggsfæren .

Derfor behovet for denne presiseringen. Dersom du leser denne artikkelen i Dagbladet i dag, så ser man at det er linket til et blogginnlegg skrevet av Vox populi. Men klikker du på linken, kommer du ikke hit. Du kommer til en SV-politiker i Stavanger som heter Hedgard Hugaas og som i beskriver seg selv slik:
"Hedgard Hugaas er en frihetselskende SV-politiker med sterk rettferdighetssans. Som sosialister flest er han er sta og egenrådig, og vil kjempe til siste slutt for å stoppe nyliberalismens hensynsløse menneskeforakt."

Så det kan jo bli noen morsomme forvekslinger i tiden fremover. Spesielt i forhold til synet på utviklingen i Afghanistan, vil jeg tro.

Siden hans blogg bare har vært i drift siden desember, så har jeg oppfordret til navnebytte. Jeg har jo ingen andre muligheter. Han har gitt meg en tilbakemelding om at han ikke akter å endre navnet. Det får jeg vel leve med. Mine faste lesere er i alle fall advart.

Oppdatert:
Så er Vox populi igjen Vox populi. Hugaas har endret navnet. Nå heter bloggen hans Vox Hedgard og freden har igjen senket seg i heimen. Takk for alle hyggelige tilbakemeldinger. En spesiell takk til Virrvarr som med sin overbevisende argumentasjon i kommentarfeltet til Hugaas nok var den som fikk ham til å endre oppfatning.

18 kommentarer:

Carl Christian sa...

kjipe greier det der. Hva var det Lars von Trier sa i Riget: "Husk at ta det gode med det onde" (mens han viste korset og djevelhorn med hånda...)
Kanskje du burde komme med daglige innvendinger til hans meninger i innleggene i bloggen med vox populi-signaturen din.
(Jada, jeg vet det ville vært en barnslig handling - men kanskje nødvendig, effektfull og morsom...?)

(Gratulerer med 10.000 forresten)

Knut Johannessen sa...

Carl Christian: Jeg ser heller for meg forvirringen når vi har så diamentralt motsatte meninger på saker. Spesielt når jeg kommenterer Lysbakkens blogg.

Jeg har mailvekslet med Hugaas og gitt uttrykk for mitt syn, men om det ikke skulle lage for mye forviklinger, tror jeg at det blir forbigått i stillhet.

Anonym sa...

Hehe, vi får se om han klarer å leve opp til din høye standard. Testen får vel bli om han omtaler datalagringsdirektivet på en objektiv og nyansert måte.

Har du forresten tenkt på hva du skal gjøre med underskriftene?

Knut Johannessen sa...

Anonym: Takk for omtalen. Det morsomme er at han faktisk har skrevet under på oppropet.

Ja, jeg har faktisk tenkt litt på hva som skal skje med underskriftene. Jeg har tenkt å få dem printet og overlevert rette instans når man nærmer seg tid for beslutning. Akkurat timingen får jeg komme tilbake til.

Anonym sa...

Vet du? Jeg mailet dobbeltgjengeren din for evigheter siden og sa at han burde bytte navn. Han mente visst det var plass til flere eller noe. Men han var sist ute, og da får han bytte navn ^_^

Selv om jeg nok er mer enig med den kjekke SV-karen om Afghanistan enn jeg er med deg, men rett skal være rett osv...

Anonym sa...

Vel, rettferdighetssansen dekker vel ikke folkeskikk, skal en tro den iherdige menneskeverdsforkjemperen.

Heller folkeskikk enn sta og egenrådig, any day.

Siden jeg holder til på Wordpress, ble jeg lurt trill rundt når bloggnavnet dukket opp på dashboard i dag. Sånt gjør meg litt mindre vennlig stemt.

Anonym sa...

Fyren har manglende dømmekraft. Så plasserte vi den bloggeren der han hører hjemme: blant de useriøse.

Anonym sa...

SV-kjernekaren kan jo endre navnet på den kjipe kafeen sin til ”Kafe Celsius”. Vedder på at ”Celsius” i Oslo ikke har registrert navnet de heller.

Når en annen blogger allerede bruker samme tittel *i samme land* kunne man kanskje vist litt hensyn. Men neida, her er det best å stå på krava!

Flopsy sa...

Jeg så linken når jeg leste BlaBla på nett, og ble skikkelig overrasket. Begynte nesten å lure på om du hadde skiftet standpunkt sånn helt uten videre ;-)

Personlig synes jeg vedkommende burde etterkommet ønsket ditt. Men uansett, for meg er du den originale Vox Populi.

Anonym sa...

L;sningen må være å true med å poste daglige "Breiflabb-dikt" i kommentarfeltet hans helt til hanskifter navn. Det burde gjøre susen!

Helt klart mangel på folkeskikk det der, typisk islamososilitvenstrepartister!

Anonym sa...

To voxer? Da skulle jo frp-bashingen være komplett?

Admiral_Gringo sa...

Sånn er det bare med bloggingen.
Jeg tror pokker meg der finnes 7 El Gringo`s i bloggeland, og senest så jeg en av dem for to dager siden i kommentarfeltet.

Han på Pirates Ahoy, med ulven, det "er" meg.
Gringofanten på VGB er også en av mine figurer.

Mvh. Lars Hendrik Hausken

Anonym sa...

Ser at siden hans nå heter Vox Hedgard, så han har vel tatt til vettet.

Anonym sa...

Det var ikke meg som satte meg i kommentarfeltet hans og maste, og sa at han kom til å bli nominert til Tordenbloggen som VoxPopuli2 og at jeg kom til å linke til ham på bloggen som VoxPopuli2.

*plystrer uskyldig*

Anonym sa...

Jeg er glad for at Frank sier at denne karen har tatt til vettet. *phew*

Anonym sa...

Han skjønte vel ganske fort at anarkistiske tendenser ikke tar seg ut for en ihuga sosialdemokrat. Og at bloggsfæren ikke er så stor og uoversiktlig som man skulle tro. Og at folkeskikk også gjelder på nett. Og og. Skal gi meg nå.

Carl Christian sa...

Da blir vel den beste tabloide overskriften: SV gir seg på at godene er til for å deles!

;)

Knut Johannessen sa...

Virrvarr: Jeg er takknemlig for kommentaren du la igjen hos ham. Det gjorde tydeligvis så sterkt inntrykk på ham at han endret navn. På tross av at vi har en smule avvikende syn på politikk, så viser dette at du har et stort hjerte.

Til dere andre som har kommentert: Siden han har endret navnet på bloggen sin, så vil jeg ikke tvære på temaet, men bare takke for at dere har brydd dere. Det gleder en "gammel" blogger.