onsdag, april 02, 2008

Julaften flyttet til 2. april

De fagorganiserte med AFP-avtale har fått en gedigen gave. Av det norske folk. Jens Stoltenberg har gitt oss tilbake troen på at det finnes en julenisse tross alt. Han åpnet lommeboka på vidt gap og ba partene forsyne seg med det de ville. De tok sånn ca. 100 milliarder. Pytt, pytt. Det koster å bli gjenvalgt. At ordningen er god, trenger du ikke tvile på. Bare spør Per Østvold:

"Milliarder årlig i flere tiår
Regjeringen må betale mellom 2,5 og 5 milliarder kroner årlig i flere tiår for AFP-ordningen som kom på plass etter timer med hard mekling onsdag morgen.

– Alle som er omfattet av en tariffavtale med AFP som bilag, vil nå få en AFP-pott som de selv kan velge når og hvordan de vil ta ut. Det betyr at alle kan jobbe så mye de vil ved siden av – uten avkorting. Det er en gullkantet ordning som LO aldri har bedt om, men som vi selvfølgelig ikke kunne si nei til. Mange av våre medlemmer vil komme bedre ut enn i dag, sier Østvold."


At 40% av befolkningen ikke nyter godt av denne gavepakken, spiller ingen rolle. De skal bare finansiere den. Sliter eller ikke sliter.

LO har fått enorm avkastning for de 15 millioner de betalte for en rødgrønn regjering i 2005. De blar nok opp neste år også.

Hvor ble pensjonsforliket av, forresten?

5 kommentarer:

Carl Christian sa...

Jeg husker det var noen som snakket om at "alle skal med" i forrige valgkamp....
...kommer ikke helt på hvem det var lengre...
får sende en mail til Stoltenberg og spørre, han bør vel huske sånt...

Anonym sa...

Jeg leste nettopp noe i dagsavisen som overrasket meg;

"Flåthen understreker at staten er forpliktet av avtalen, noe ikke engang en statsminister fra Fremskrittspartiet vil kunne endre på dersom det blir blått flertall ved valget i 2009. Og til tross for misnøye i egne rekker og trusler om en nei-kampanje foran uravstemningen, er han rimelig trygg på seier. "


Her er det noe jeg ikke forstår.

Hvordan kan det ha seg at Frp, som ikke deltok i pensjonsforliket, ikke kan gjøre om pensjonsordningen selv med flertall?

-SMasterG-

Unknown sa...

Er ikke dette ulovlig konkurransevridning? Staten går inn med 100 milliarder i tilskudd til begrensede grupper av bedrifter. Dette må da gjøre situasjonen mye vanskeligere for alle bedrifter som står utenfor?

Anonym sa...

Det er faktisk et veldig godt poeng. Det er jo ingen tvil om at bedrifter med tariff har en fordel ovenfor de som ikke har hvis staten går inn og sponser de med tariff.

Anathema sa...

Svært betenkelig at regjerningen gjør dette. Med den endringen i alderssammensetning hos befolkningen som vi ser nå, bør måtehold være ordet i pensjonsforlik. Jeg regner ikke med å kunne nyte godt av noen statlig pensjon når jeg blir pensjonist, men tvert imot finansiere pensjonstilværelsen selv med sparing og flytting til mindre leilighet.

Og det er jo ikke akkurat sånn at de som får nyte godt av denne ordningen er noen fattigluser i utgangspunktet. De har levd godt med statlige tilskuddsordninger og oppgangstider hele livet.