tirsdag, januar 27, 2009

Krisepakke-taperne

Når staten drysser noen milliarder gavmildt over landet og kaller det krisepakke, så vil det selvsagt finnes noen tapere. I alle fall om vi skal tro VG.

Våre kjære Terra-kommuner oppfatter selv at de kan bli krisepakke-tapere. Fordi de ikke får bruke de frie midlene som de vil Og jeg har stor medfølelse og sympati med dem.

I utgangspunktet har Terra-kommunenes lille feiltrinn på spekulasjonsfronten bidratt til at de fleste er blitt Robek-kommuner. Derfor har fylkesmennene noe å si til hvordan de bruker penger. Og fylkesmannens representant i Sogn og Fjordane synes kanskje at de skal bruke de frie midlene til å betale ned på gjelden, i stedet for å dra i gang nye prosjekt.

Dette faller ikke i god jord hos ordførerne. Frie inntekter skal være frie. Kanskje ville ordfører Kåre Olav Svarstad i Bremanger og Marta Finden Halset i Vik, kjøpt lottokuponger for midlene. Eller satset på børsen; den er jo historisk lav nå. Og så nektes de dette. Skikkelig dårlig gjort, altså.

Men taper? Hvis jeg hadde spilt bort mesteparten av pengene mine på dubiøse investeringer og noen hadde sendt meg en sjekk med beskjed om å betale ned på gjelda mi, så tror jeg ikke "taper" ville vært det første jeg tenkte på.

3 kommentarer:

Morten Myksvoll sa...

Spot on!

Anonym sa...

Hihi!

Fredrik Mellem sa...

Tiltredes, uten tap av tid eller videre seremoni.